Παγιδευμένη στα αγροτικά μπλόκα και στις προεκλογικές υποσχέσεις της η κυβέρνηση. Το σχέδιο αντιμετώπισης των αγροτών

Παγιδευμένη στα αγροτικά μπλόκα και στις προεκλογικές υποσχέσεις της  η κυβέρνηση. Το σχέδιο αντιμετώπισης των αγροτών

Σε αδιέξοδο οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης και αγροτικού κόσμου καθώς οι εξεγερμένοι αγρότες ζητούν την απόσυρση του υπό κατάρτιση φορολογικού νομοσχεδίου και διάλογο από μηδενική βάση. Μια απαίτηση που το Μαξίμου δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή.
Η κυβέρνηση με τη συμπλήρωση ενός χρόνου στην εξουσία βρέθηκε αντιμέτωπη με τις υποσχέσεις, που έδωσε στους αγρότες, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Η εικόνα του Τσίπρα πάνω στα αγροτικά τρακτέρ είναι μια εικόνα που επαναφέρουν οι αγρότες, κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών τους στα μπλόκα που έχουν στήσει στους εθνικούς δρόμους.
Ο ξεσηκωμός των αγροτών έχει θορυβήσει το Μαξίμου και για το λόγο αυτό τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών. Συσκέψεις γίνονται και μεταξύ των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού και υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών, για την επικοινωνιακή αντιμετώπιση του ζητήματος.
Το σχέδιο αντιμετώπισης των αγροτικών κινητοποιήσεων έχει δύο σκέλη. Το πρώτο είναι η παρουσίαση μιας μετριοπαθούς εικόνας για την κυβέρνηση η οποία εμφανίζεται να τάσσεται υπερ του διαλόγου και κατά των αστυνομικών μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει την απαξίωση των αγροτών και τη δημιουργία κοινωνικών αυτοματισμών. Έτσι, επιδιώκεται να εμφανισθούν οι αγρότες ότι είναι προνομιούχοι, όσον αφορά τη φορολόγηση τους, σε σχέση με τις άλλες κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα προσπαθούν να τους εμφανίσουν και ως φοροφυγάδες.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε ότι υπάρχει φοροδιαφυγή, από τη στιγμή που η αξία της αγροτικής παραγωγής της χώρας υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ και δηλώνονται περίπου τα μισά.
Ως έσχατη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η κυβέρνηση ρίχνει και το χαρτί του Grexit, αν δεν βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Ο κίνδυνος του Grexit θα χρησιμοποιηθεί και έναντι της Ν.Δ και των λοιπών κομμάτων της αντιπολίτευσης, που μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments