Από το Φεβρουάριο θα αρχίσει το μάζεμα των φόρων για το 2015

Από το Φεβρουάριο θα αρχίσει το μάζεμα των φόρων για το 2015

Από νωρίς φέτος θα ξεκινήσει ο Γολγοθάς των φορολογουμένων, αναφορικά με την υποβολή των νέων δηλώσεων τους στην εφορεία. Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ανοίξει την ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet περί τα τέλη Φεβρουαρίου ή το αργότερο μέχρι αρχές Μαρτίου. Μόλις δηλαδή οι φορολογούμενοι ξεπληρώσουν και την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ. Ένας στόχος βέβαια ιδιαίτερα φιλόδοξος, αν σκεφτεί κανείς τις περσινές σχετικές ανακοινώσεις.

Το πρώτο βήμα που ενεργοποιεί τη διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων έγινε με την απόφαση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με την οποία δίνεται προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου 2016 στις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Τaxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα. Ειδικότερα για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίστηκε η 31 Δεκεμβρίου 2016.
Οι φορολογούμενοι θα δουν και φέτος στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούν τις αποδοχές τους, τους φόρους που παρακρατήθηκαν και αναλογούν, τους τόκους καταθέσεων, τις δόσεις των δανείων που κατέβαλαν το 2015 καθώς και τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες τους.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments