Μπαλαούρας: Στη 17Ν είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου.

Μπαλαούρας: Στη 17Ν είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου.

Άναυδοι έμειναν σήμερα το πρωί όσοι άκουσαν στο ΒΗΜΑ FM τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα να υποστηρίζει ότι Οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου. Μια δήλωση προσβολή για όλα τα θύματα της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης.
Η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε ως βόμβα και ήλθε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από την παράσταση του Εθνικού «η ισορροπία του Nash», που κατέβηκε εσπευσμένα από τις μεγάλες αντιδράσεις που προκλήθηκαν απ όλο τον πολιτικό κόσμο αλλά και από τις οικογένειες των θυμάτων. Μια παράσταση που βασίσθηκε σε ένα μεγάλο κομμάτι της στο βιβλίο του αρχιτρομοκράτη Σάββα Ξηρού.
Η δήλωση του βουλευτή Ηλείας τον αφήνει έκθετο πολιτικά και δημιουργεί νέο πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση. Ο κ. Μπαλαούρας πιθανότατα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την απίστευτη αυτή δήλωση του. Το θέμα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ηταν μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Βήμα Fm ο κ. Μπαλαούρας ρωτήθηκε για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Προτού όμως απαντήσει, ο ίδιος ο κ. Μπαλαούρας ζήτησε να τοποθετηθεί για το κατέβασμα της παράστασης του Εθνικού «η ισορροπία του Nash».
Αναφερόμενος σε σχόλιο του δημοσιογράφου για το αν είναι σωστό να ανέβει θεατρικό σχετικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή και το αν έχει δικαίωμα ο Ρουπακιάς να γράψει για την απονομή της δικαιοσύνης και το πώς δολοφόνησε τον Φύσσα, ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι δεν είναι το ίδιο όπως με το βιβλίο του Σάββα Ξηρού στο οποίο βασίστηκε η αμφιλεγόμενη παράσταση της πειραματικής σκηνής του Εθνικού.

«Εγώ λέω ότι είναι το ίδιο» είπε ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γράψει βιβλίο που θα γίνει θεατρικό ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και στο γεγονός ότι το μέλος της 17Ν Σάββας Ξηρός έγραψε όσα πιστεύει ότι έπραττε η 17 Νοέμβρη και το υλικό χρησιμοποιήθηκε σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου.

«Όχι, δεν είναι» απάντησε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε ο κ. Μπαλαούρας: «Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου…».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments