Μουζάλας: Ανοιχτού τύπου και φρουρούμενα τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό-Δεν γίνεται δουλειά, λέει ο Αδωνις

Μουζάλας: Ανοιχτού τύπου και φρουρούμενα τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό-Δεν γίνεται δουλειά, λέει ο Αδωνις

Τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης χωριτικότητας 8.000 ατόμων, θα είναι ανοιχτού τύπου αλλά φρουρούμενα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Δεν θα ανακόψουν την εισροή παράνομων μεταναστών, αντέτεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργίαδης.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι εκεί θα γίνεται ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, θα παραμένουν στα κέντρα αυτά από 24 – 48 ώρες και στη συνέχεια θα προωθούνται στην ενδοχώρα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι και το Νοέμβριο οι πρόσφυγες ήταν το 75 – 80% των ατόμων που εισέρχονταν στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι από το Δεκέμβριο το μεταναστευτικό ρεύμα έχει αλλάξει και πως οι πρόσφυγες αποτελούν το 45-55%.

Ο κ. Μουζάλας είπε ακόμη ότι από όσους έχουν έρθει τον τελευταίο χρόνο, που αγγίζουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο, στη χώρα μας έχουν παραμείνει περίπου οι 15.000.

Αδωνις Γεωργιάδης: Κέντρα κλειστού τύπου

«Μόνο αν τα κέντρα που θα δημιουργηθούν είναι κλειστού τύπου, θα ανακόψουν την εισροή των παράνομων μεταναστών», τόνισε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι για την αυξημένη ροή φταίνε φταίνε οι δηλώσεις τόσο της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για τους πρόσφυγες που λιάζονται, αλλά και η Άνγκελα Μέρκελ που είχε δηλώσει ότι η Γερμανία θα υποδεχτεί τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα πάντως με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, η κ. Μέρκελ το κατάλαβε και άλλαξε στάση για αυτό είπε προ ημερών ότι όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη Συρία οι πρόσφυγες θα πρέπει αν επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments