Κλείνει η υπόθεση Φλαμπουράρη για το Πόθεν Έσχες

Κλείνει η υπόθεση Φλαμπουράρη για το Πόθεν Έσχες

Στο αρχείο οδηγείται η υπόθεση του υπουργού Επικράτειας Αλέκου Φλαμπουράρη καθώς η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής μετά και την σχετική εισήγηση των ορκωτών λογιστών αθώωσε τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα από την συνέχεια της έρευνας.
Αντίθετα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Ν.Δ Γκίκας Χαρδούβελης παραπέμφθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα. Επισημαίνεται ότι η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής πρόσκεινται στην κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του Επικρατείας, ο έλεγχος είχε ζητηθεί προκειμένου να εξακριβωθεί εάν ο κ. Φλαμπουράρης είχε αποτυπώσει στη δήλωση πόθεν έσχες του 2015 τη μεταβίβαση των μετοχών της τεχνικής εταιρία που κατείχε.
Υπέρ της εισήγησης των ορκωτών λογιστών ψήφισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Γιώργος Βαρεμένος, η Τασία Χριστοδολοπούλου, ο αντισαγγελέας της επιτροπήςΝικολούδη για «το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος», ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και ο εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Αντίθετη άποψη είχαν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Νικήτας Κακλάμανης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της ΝΔ έθεσε εκ νέου ζήτημα παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό.
Η επιτροπή αποφάσισε επίσης την παραπομπή του Γκίκα Χαρδούβελη στον οικονομικό εισαγγελέα καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν είχε καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης όταν ήταν σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Κατά την συνεδρίαση δεν ετέθη το θέμα του Γιώργου Σταθάκη. Οι ορκωτοί λογιστές αναμένουν τα σχετικά έγγραφα του υπουργού Οικονομίας που σχετίζονται με τις καταθέσεις του αλλά και τα ακίνητα που διαθέτει.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments