Κόμμα με 12 ευρώ

Κόμμα με 12 ευρώ

Ευρηματικός, αλλά ολίγον ακριβός για τα σημερινά ελληνικά δεδομένα, είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης, όσον αφορά τα σχέδια του για την ανακοίνωση του πρώτου Πανευρωπαικού κόμματος, που φιλοδοξεί να ιδρύσει.
Όπως διέρρευσε για να παρακολουθήσει κάποιος από κοντά την παρουσιαση του νεου πολιτικού εγχειρήματος, θα πρέπει να πληρώσει εισίτηριο 12 ευρώ. Προφανώς η ανάκοινωση θα είναι show και όπως ξέρετε οι παραστασεις πληρώνονται. Φανταζόμαστε πάντως ότι ο Γιάνης ετοιμάζει καλη δουλειά. Έχει σχετική εμπειρία και μάλιστα μεγαλυτερη από αυτή που ειχε ως υπουργός Οικονομικών.
Όπως αναφέρει η Real News το νέο του κίνημα, που θα ονομάζεται «Δημοκρατία στην Ευρώπη, Κίνημα 2025», ή αλλιώς DiEM25, θα ανακοινωθεί στο Βερολίνο, στις 9 Φεβρουαρίου.
Ο κ. Βαρουφάκης επέλεξε για αυτόν τον σκοπό τη Volksbuehne, τη «Λαϊκή Σκηνή», η οποία επί Λαϊκής Δημοκρατίας Γερμανίας αποτελούσε το επίκεντρο της πολιτιστικής και πολιτικής ζωής του ανατολικού Βερολίνου. Στο κέντρο της πλατείας Ρόζα Λούξεμπουργκ και ακριβώς απέναντι από τα γραφεία της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), οι συμβολισμοί για το νέο κίνημα, που φιλοδοξεί «να βάλει τέρμα στον κατακερματισμό της Ευρώπης», είναι πολλοί.
Άραγε ο Γιάνης θα κάνει ανάλογη εκδήλωση και στην Αθήνα, με το ιδιο αντίτιμο;

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments