Άτακτη υποχώρηση στο φορολογικό καίει την συγκυβέρνηση

Άτακτη υποχώρηση στο φορολογικό καίει την συγκυβέρνηση

Όπως διέρρευσε χθές πρωτομηνιά από στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, μετά την πρώτη συνάντηση με τους δανειστές, στον προϋπολογισμό του 2016 υπάρχουν σαφείς προβλέψεις εσόδων από την αύξηση του φόρου εισοδήματος των αγροτών, από τα ενοίκια και από τη φορολογία εισοδήματος των υπολοίπων πολιτών, ύψους περίπου 330 εκατ. ευρώ. Το κουαρτέτο ήταν σαφές. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συμπεριλαμβάνεται το φορολογικό στη συζήτηση για το δημοσιονομικό και το μεσοπρόθεσμο.

Να θυμίσουμε εδώ πως νωρίτερα, πριν πραγματοποιηθεί η συνάντηση με το κουαρτέτο, στελέχη της συγκυβέρνησης επέμεναν πως το φορολογικό δεν υπάρχει πιθανότητα να είναι στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων.

Το ίδιο στέλεχος παραδέχτηκε πως αν και δεν ήταν απόλυτες οι θέσεις τους την πρώτη μέρα, επιμένουν τόσο οι δανειστές όσο και το ΔΝΤ πως δεν θα δεχτούν διαφορές στα νούμερα μεταξύ του προγράμματος και των αποτελεσμάτων. Την σκληρότερη στάση αναμένεται πως θα κρατήσει όπως πάντα το ταμείο. Οι δανειστές πάντως θα ανοίξουν τα χαρτιά τους -και για το ασφαλιστικό- σήμερα στις 11, στην συνάντηση που έχουν με τον υπουργό εργασίας Γ. Κατρούγκαλο.

Οι δανειστές αναχωρούν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και επιστρέφουν στις 15. Μέχρι τότε αν δεν έχει προκύψει συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια θα συνεχίσει να ισχύει το ειδικό καθεστώς εξαίρεσής τους από τα funds.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments