Παρατείνεται για ένα μήνα η προστασία για τα κόκκινα δάνεια

Παρατείνεται για ένα μήνα η προστασία για τα κόκκινα δάνεια

Πίστωση χρόνου για ένα μήνα φαίνεται πως εξασφάλισε η Κυβέρνηση στο καθεστώς προστασίας των «κόκκινων» δανείων πρώτης κατοικίας καθώς και για τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Τη διαβεβαίωση αυτή φαίνεται πως εξασφάλισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης από τους εκπροσώπους των θεσμών.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η οριζόντια εξαίρεση όλων εκείνων των δανειακών συμβάσεων που είχαν εξαιρεθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου.
Η κυβέρνηση στις συζητήσεις που συνεχίζονται με το Κουαρτέτο επιδιώκει να βάλει κριτήρια, τα οποία θα προστατεύουν τους δανειολήπτες από τον κίνδυνο τα δάνειά τους να περάσουν σε ξένα funds.
Όσον αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, η ελληνική πλευρά επιδιώκει να τεθούν κάποια όρια, μεταξύ των οποίων και στο ύψος του δανείου, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Σε εκκρεμότητα παραμένει επίσης και η αναθεώρηση του Νόμου Δένδια που αφορά στην ενιαία διαχείριση των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων μαζί με τις οφειλές που έχουν προς το Δημόσιο.
Με δεδομένο ότι ο χρόνος για την επικαιροποίηση των στοιχείων εκπνέει στα μέσα Φεβρουαρίου, οι οφειλέτες αν δεν δοθεί παράταση κινδυνεύουν να χάσουν την καταληκτική προθεσμία, κάτι που συνεπάγεται αυτομάτως απώλεια της ρύθμισης αλλά και του δικαιώματος υποβολής νέας αίτησης υπαγωγής για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments