Γιούνκερ: «Δεν πάλεψα να αποφύγω το Grexit για να επιτρέψω έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν»

Γιούνκερ: «Δεν πάλεψα να αποφύγω το Grexit για να επιτρέψω έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν»

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ελλάδας πήρε ο πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο. «Δεν επιθυμώ καμία απομόνωση της Ελλάδας. Δεν πάλεψα να αποφύγω το Grexit για να επιτρέψω έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο επικεφαλής της Κομισιόν πρόσθεσε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πρόθεση να απομονώσει την Ελλάδα με αφορμή τις ελλείψεις και τα προβλήματα στην καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, και θέλει να βοηθήσει τη χώρα μας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο σύστημα Σένγκεν».
Όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Γιούνκερ τόνισε τη σημασία της επιστροφής των προσφύγων στις χώρες τους. «Πρόσφυγες οι οποίοι δεν έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν, πρέπει να επιστραφούν. Είναι ζήτημα αξιοπιστίας», σημείωσε ο κ. πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ δήλωσε ότι η Ε.Ε. πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της απέναντι στην Τουρκία.
Ο κ. Γιούνκερ, στην ομιλία του που έγινε ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 18 και 19 Φεβρουαρίου, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στους συνομιλητές τους τις αναρίθμητες πράξεις ανθρωπιάς για τους πρόσφυγες από Ελληνες πολίτες, αλλά και τις ζωές που έχουν σωθεί από το ελληνικό Λιμενικό.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments