Ο δαιμόνιος Κύπριος Στέλιος Χατζηιωάννου τώρα σε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα

Ο δαιμόνιος Κύπριος Στέλιος Χατζηιωάννου τώρα σε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και είναι γόνος κυπριακής εφοπλιστικής οικογένειας. Αδελφός του Πόλυ. Εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση και, σε ηλικία 25 ετών, (1992) δημιούργησε τη ναυτιλιακή Stelmar.

• Το 1995 ίδρυσε την αεροπορική easyJet, χαμηλού κόστους προκαλώντας κλυδωνισμό στον χώρο.
• Το 1998 με έδρα το Λονδίνο ξεκινάει το εγχείρημα του easyGroup, το οποίο περιλαμβάνει 17 εταιρείες χαμηλού κόστους (easyCar, easyValue, easyMoney, easyInternetcafe κ.ά.)
• Το 2006 η βασίλισσα Ελισάβετ τού απένειμε τον τίτλο του Sir.

Πρόκειται για την αρχή μιας δυναμικής πορείας. Ένα νέο κατάστημα τροφίμων λειτουργεί από την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Park Royal West του Λονδίνου. Το πιλοτικό αυτό πρώτο «easyfoodstore» όπως ονομάζεται είναι το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του ιδρυτή της πολύκροτης αεροπορικής εταιρείας Easyjet, του κυπριακής καταγωγής επιχειρηματία Στέλιου Χατζηιωάννου.

Όπλο του και αυτή την φορά, οι πολύ χαμηλές τιμές που διασφαλίζει αφαιρώντας οτιδήποτε περιττό από το κατάστημα του, δηλαδή ακριβότερο από αυτό το επίπεδο. Χαμηλή τιμή, η οποία συχνά καθορίζει και την περιορισμένη ποσότητα λχ. τροφίμων, απορρυπαντικών, χαρτικών, σοκολάτας, μπαχαρικών.

Το κατάστημα που αρχικά διαθέτει 76 προϊόντα προς πώληση έχει ορίσει την απίστευτη τιμή των 25p (32 σεντς του ευρώ) για κάθε προϊόν.

Ο Χατζηιωάννου είχε εδώ και καιρό αποκαλύψει την πρόθεση του να δημιουργήσει μια αλυσίδα καταστημάτων λιανικής τροφίμων χαμηλού κόστους, αλλά τα σχέδια του είχαν αναβληθεί για κάποιο διάστημα μετά και την απόρριψη της αίτησης του από την αρμόδια πολεοδομία για την δημιουργία ενός αντίστοιχου σημείου πώλησης στο Κρόυντον, περιοχή της Βρετανικής πρωτεύουσας.

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, ο διάκοσμος είναι απολύτως λιτός και τα προϊόντα δεν προέρχονται από τις ακριβές μάρκες της αγοράς. Ο ίδιος ο Χατζηιωάννου έχει δηλώσει ότι η αλυσίδα του θα καλύψει ένα κενό που έχει εντοπίσει στην αγορά και βρίσκεται ακριβώς κάτω από καταστήματα όπως τα Lidl.

Πηγή: nonpapernews.gr

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments