Ωρα κρίσης για τον Ασάνζ

Ωρα κρίσης για τον Ασάνζ

Ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε ότι θα δεχτεί να τον συλλάβουν εάν η επιτροπή του ΟΗΕ που διερευνά την υπόθεσή του, αποφασίσει εναντίον του.

Ο Ασάνζ βρίσκεται στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, στην οποία έχει βρει καταφύγιο από τον Ιούνιο του 2012, καθώς καταζητείται τα τελεταύα τέσσερα χρόνια από τη Σουηδία, μετά από καταγγελίες για βιασμό το 2010. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι έκανε κάτι τέτοιο.

Ο Ασάνζ έχει εκφράσει φόβους πως η Σουηδία επιθυμεί τη σύλληψή του, για να τον εκδώσει τελικά στις ΗΠΑ, όπου μπορεί να δικαστεί για δημοσίευση απόρρητων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων.

«Στην περίπτωση που ο ΟΗΕ ανακοινώσει την Παρασκευή ότι έχασα την υπόθεσή μου κατά της Βρετανίας και της Σουηδίας, θα βγω από την πρεσβεία και θα δεχτώ να με συλλάβει η βρετανική αστυνομία, καθώς κάποια άλλη προσφυγή δεν έχει νόημα», ανέφερε σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στο Wikileaks και το Twitter.

Ταυτόχρονα, ο 44χρονος επισήμανε ότι εάν κερδίσει την υπόθεση στον ΟΗΕ και αποδειχθεί πως η Βρετανία και η Σουηδία ενήργησαν παράνομα εναντίον του θα περιμένει την άμεση επιστροφή του διαβατηρίου του και τον τερματισμό κάθε προσπάθειας για τη σύλληψή του.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments