“Τρομάζει” η νέα παρέμβαση Σόιμπλε για Grexit

“Τρομάζει” η νέα παρέμβαση Σόιμπλε για Grexit

Προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση και σε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο της χώρας, η νέα παρέμβαση Σοίμπλε για την Ελλάδα. Η θέση του, ότι η Ελλάδα είναι δύσκολο να ανακάμψει δίχως υποτίμηση» έπεσε ως βόμβα στη χώρα μας.
Από τη συγκεκριμένη αναφορά του Γερμανού υπουργού Οικονομίας προκύπτει καθαρά ότι το τρίτο μνημόνιο δεν βγαίνει και ότι από το μυαλό του, δεν έχει φύγει ακόμη η ιδέα του Grexit. Υπενθυμίζεται επίσης ότι στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί ότι ο κ. Σόιμπλε στις συζητήσεις που είχε με τους Έλληνες ομολόγους του είχε θέσει επανειλημμένως το θέμα της συντεταγμένης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Επιπλέον πρέπει να επισημανθεί ότι δεν είναι τυχαίο ούτε το timing που επέλεξε για να κάνει τη συγκεκριμένη αναφορά, καθώς γίνεται εν μέσω διαπραγματεύσεων και χωρίς να έχουμε εισέλθει στα βαθιά της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα, χωρίς να επιστρατεύσει το εργαλείο της νομισματικής υποτίμησης.
Όπως μάλιστα, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, o κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι το 2011 είχε προτείνει στον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο, την προσωρινή έξοδο της χώρας από την Eυρωζώνη, με αντάλλαγμα μία «μαζική βοήθεια».
«Το Grexit θα έπληττε μία και έξω τους Έλληνες, αποφεύγοντας τον διαρκή πόνο του ελληνικού πληθυσμού» κατέληξε ο Γερμανός υπουργός, κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης, στο Αμβούργο.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments