Εκνευρισμός στο Μαξίμου από ερώτηση τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΛΠ

Εκνευρισμός στο Μαξίμου από ερώτηση τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον  ΟΛΠ

Κωμικοτραγικά πράγματα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, που αποτελούν τον μόνο ασφαλή τρόπο για να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική οικονομία.
Τέσσερεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς Θοδωρή Δρίτσα και Ευκλείδη Τσακαλώτο όλα τα έγγραφα που συνοδεύουν την συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ – Cosco. Πρόκειται για τους βουλευτές: Κώστα Δουζίνα, Εύη Καρακώστα, Νίνα Κασιμάτη και Ελένη Σταματάκη.
Με την ερώτηση τους αυτή οι κυβερνητικοί βουλευτές προσπάθησαν να φρενάρουν την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.
Η νέα αιφνιδιαστική αυτή παρέμβαση προκάλεσε εκνευρισμό στο Μαξίμου, που για άλλη μια φορά είδε βουλευτές του να κινούνται αυτόνομα. Για το λόγο αυτό, το πρωθυπουργικό περιβάλλον έδωσε εντολή ακύρωσης αυτής της πρωτοβουλίας. Σημειώνεται ότι η ερώτηση κατατέθηκε στις 29 Ιανουαρίου, αλλά το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν την απέστειλε στους αρμόδιους δημοσιογράφους όπως κάνει με όλες τις άλλες ερωτήσεις. Επίσης, η συγκεκριμένη ερώτηση λείπει και από το επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ!
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα υψηλά κλιμάκια της COSCO επικρατεί δυσαρέσκεια για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Για το λόγο αυτό το Πεκίνο έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου ζητώντας την παρέμβαση του για να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες. Επιπλέον ο πρέσβης της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli, μιλώντας ενώπιων του υπουργού ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και του αντιπροέδρου της Βουλής Αν. Στ. Κουράκη, τόνισε πως «η κινεζική πλευρά ευελπιστεί ότι τα σχετικά κείμενα θα περάσουν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Βουλή το συντομότερο δυνατό, ώστε να προχωρήσει ομαλά το πλέον σημαντικό έργο συνεργασίας των δυο χωρών».
Όσον αφορά την ερώτηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να κατατεθούν τα εξής έγγραφα.
1. Το σύνολο της αρχικής προσφοράς του τελικά επιλεγέντος προτιμώμενου επενδυτή καθώς και την τελική- βελτιωμένη προσφορά του.

2. Τις προσφορές όλων των υπόλοιπων υποψήφιων επενδυτών.

3. Τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ με τις οποίες απορρίφθηκαν τυχόν άλλες υποβληθείσες προσφορές και η απόφαση ΔΣ ΤΑΙΠΕΔ με την οποία εγκρίθηκε η προσφορά του προτιμώμενου επενδυτή, συνοδευόμενες από τα αντίστοιχα πρακτικά.

4. Τις αποτιμήσεις της αξίας της ΟΛΠ ΑΕ, οι οποίες συντάχθηκαν από τους ανεξάρτητους εκτιμητές, επιλογής ΤΑΙΠΕΔ.

5. Φύλλα υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας των εκτάσεων που παραχωρούνται στον προτιμώμενο επενδυτή.

6. Πιστοποιητικά κυριότητας και μη διεκδίκησης των εκτάσεων που παραχωρούνται στον προτιμώμενο επενδυτή.

7. Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ΟΛΠ ΑΕ με την οποία να εγκρίνεται Σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments