Στο 67ο έτος η αναγκαστική αποχώρηση από το δημόσιο

Στο 67ο έτος η αναγκαστική αποχώρηση από το δημόσιο

Συμπληρώσατε το 60ό έτος ηλικίας και τα 35 χρόνια υπηρεσίας και καλείστε να αποχωρήσετε από το Δημόσιο, παρόλο που θέλετε να συνεχίσετε να εργάζεστε; Μην ανησυχείτε γιατί μετά από απαίτηση των δανειστών η Κυβέρνηση αναμένεται να ψηφίσει σχετική διάταξη που θα προβλέπει ότι ουδείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα αποχωρεί από την εργασία του πριν από το 67 έτος της ηλικίας του ή νωρίτερα και μόνον εφόσον συμπληρώσει 40 χρόνια ασφαλιστικού βίου.
Με μια απλή αίτηση, που θα εγκρίνεται από το αρμόδιο Υπουργείο όπου υπηρετούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα μπορούν να παραμένουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι έως και 5 χρόνια επιπλέον παρότι συμπλήρωσαν 35 χρόνια προϋπηρεσίας και το 60 έτος ηλικίας.
Με τη ίδια διάταξη θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους κι όσοι υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν υποχρεωτικά το τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Η ρύθμιση αυτή δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες 60ρηδες δημοσίους υπαλλήλους με 35 έτη προϋπηρεσίας να παρατείνουν έως και 5 χρόνια την παραμονή τους στην υπηρεσία συμπληρώνοντας 40 χρόνια εργασίας, χωρίς να λύεται αυτοδικαίως η υπαλληλική τους σχέση όπως ισχύει σήμερα με βάση τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments