Ανάμεσα στους πρώτους παγκοσμίως …στη δυστυχία, η Ελλάς.

Ανάμεσα στους πρώτους παγκοσμίως …στη δυστυχία, η Ελλάς.

Σταθερά θα διατηρηθούμε στη 4η θέση του παγκόσμιου “δείκτη οικονομικής δυστυχίας” του πρακτορείου Bloomberg και το 2016. Καταφέραμε μάλιστα να επιδεινώσουμε τη θέση μας κατά τρείς ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2015. Ο παγκόσμιος “δείκτης οικονομικής δυστυχίας” περιλαμβάνει 63 οικονομίες και οι βαθμολογίες προκύπτουν από το άθροισμα του ποσοστού ανεργίας και το επίπεδο του πληθωρισμού. Όσο μεγαλύτερο προκύπτει το άθροισμα τόσο πιο δυστυχής είναι η οικονομία που το κατέχει. Από τη βαθμολογία του 23,4 που είχαμε το 2015 προβλέπεται πως θα φτάσουμε στο 27 το 2016.

Τρείς χώρες μας κλέβουν την πρωτιά, η Νότιος Αφρική με βαθμολογία 32, η Αργεντινή με 39,9 και η Βενεζουέλα με 159,7, ενώ η Ουκρανία μας πλησιάζει επικίνδυνα με βαθμολογία 26,3, οπότε και κατέχει την πέμπτη θέση. Σε αντίθεση με την Βενεζουέλα και την Αργεντινή που κατέχουν τα πρωτεία λόγω υψηλού πληθωρισμού, η Νότιος Αφρική, η Ελλάδα, η Ουκρανία και η Ισπανία που βρίσκεται στην έκτη θέση, παλεύουν με το υψηλό ποσοστό ανεργίας. Βέβαια και η υπόλοιπη Ευρώπη συνολικά δεν είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αν λάβει κανείς υπόψη πως 14 κράτη μέλη της βρίσκονται μέσα στις 28 χειρότερες θέσεις του καταλόγου.

Ευτυχώς η Δανία βγάζει την Ευρώπη ασπροπρόσωπη καταλαμβάνοντας την 56η θέση, με την Βρετανία να ακολουθεί στην 54η και την Γερμανία στην 43η. Ενώ η Αμερική είναι 51η, οι χώρες με μηδενικό σχεδόν “δείκτη δυστυχίας” είναι η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments