Ο νεός χάρτης των αγροτικών μπλόκων

Τέμπη
Από τις 10:00 έως τις 22:00 θα είναι και την Παρασκευή κλειστά τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου. Στο μεταξύ, οι αγροτοσυνδικαλιστές του θεσσαλικού κάμπου εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ-αουτ το Σαββατοκύριακο.

Λαμία
-Έως τις 20:00 θα είναι κλειστή σήμερα η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, στο 110ο χιλιόμετρο, στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας, από τους αγρότες, ενώ για το Σάββατο 6/2 έχουν προγραμματίσει να την κλείσουν από τις 12:00 έως τις 24:00, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τους παράδρομους.
-Στα δύο μπλόκα της Φθιώτιδας, στο 140ο χιλιόμετρο, στο ύψος της Αταλάντης, και στην Ανθήλη, στο 210ο χιλιόμετρο λίγο πριν τη Λαμία, οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο σήμερα από τις 12:00 έως τις 14:00 και το Σάββατο από τις 12:00 έως τις 24:00, με κλειστούς και τους παράδρομους.
-Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, οι παραγωγοί θα κλείσουν τον δρόμο σήμερα από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τι 19:00 έως τις 22:00 και αύριο από τις 12:00 έως τις 24:00.
Πελοπόννησος
-Ανοιχτή για τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα είναι νωρίς σήμερα το πρωί η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στον Ισθμό, την οποία είχαν αποκλείσει αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.
Ωστόσο, τα φορτηγά δεν περνούν και παραμένουν στην άκρη του δρόμου, ενώ η κυκλοφορία πλέον στην Αθηνών – Κορίνθου διεξάγεται μέσω μικρής παράκαμψης, από τον Ισθμό στο Καλαμάκι και ως την είσοδο των Αγίων Θεοδώρων, όπου επανακάμπτουν στη νέα εθνική οδό.
-Στην Νεστάνη το μπλόκο των αγροτών έχει ανοίξει τον αυτοκινητόδρομο, ενώ στις θέσεις τους μένουν οι αγρότες στα υπόλοιπα μπλόκα της Πελοποννήσου με ανοικτούς τους δρόμους. Εν τω μεταξύ από τα μεσάνυχτα απόψε οι αγρότες της Πελοποννήσου σκληραίνουν ακόμα περισσότερο την στάση τους, ενισχύουν το μπλόκο της Νεστάνης στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης και θα προχωρήσουν σε κλείσιμο του δρόμου επ’ αόριστον.
Βόρεια Ελλάδα
-Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκινά και σήμερα στις 12 το μεσημέρι και «το πότε θα ανοίξει εξαρτάτε από τον καιρό», σύμφωνα με τον Αχιλλέα Καμπούρη, συντονιστή του μπλόκου.
-Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για πέμπτη ημέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ.
-Κλειστό παραμένει για πέμπτη ημέρα σήμερα 5/2 το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά «υπερβαίνουν» πλέον τα 25 χλμ».
-Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), όπου βρίσκονται παρατεταγμένα 400 τρακτέρ καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16.00.
-Στο Νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη.
-Στο Νομό Πέλλας, θα παραμείνει ανοιχτό σήμερα το μπλόκο στη γέφυρα Σερβικιά στα Γιαννιτσά.
-Τα αγροτικά μπλόκα σε Έδεσσα και Αμύνταιο θα μείνουν κλειστά σήμερα από 12.00-13.00 και 19.00-21.00, ενώ στο Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα ‘Αρνισσας θα κλείσουν από 17.30-20.30.
-Ανοιχτό από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης και για επτά ώρες παρέμεινε το τελωνείο της Εξοχής στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβε αργά χθες το απόγευμα η γενική συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο.
Όπως επεσήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο o επικεφαλής του συντονιστικού αγώνα του μπλόκου, Θεοδωρής Ιφόγου, «θα κλείσουμε και πάλι το τελωνείο στις 6 το πρωί, και από τις δύο πλευρές, και μετά, το πότε θα ανοίξει και πάλι θα συζητηθεί εντός της σημερινής ημέρας».

-Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ. Ανοιχτή παραμένει σήμερα η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας, κάτι που δεν θα ισχύσει αύριο σύμφωνα με τον επικεφαλής του μπλόκου και αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Παναγή, ο οποίο προανήγγειλε 24ωρο αποκλεισμό από το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι.
-Στο νομό του Κιλκίς, έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και θα γίνουν αποκλεισμοί 12-14.00 και 19.00-21.00 στο πρώτο, και 12.00-15.00 το μεσημέρι και 18.00-22.00 το βράδυ στο δεύτερο. Και στα δύο μπλόκα συνολικά συμμετέχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ.
-Στο Νομό Χαλκιδικής, όπου έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά,στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο σήμερα θα γίνει αποκλεισμός του δρόμου και των παράπλευρων οδών από τις 14.00 το μεσημέρι και για έξι ώρες τουλάχιστον.
Δυτική Μακεδονία
-Δυναμικά συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και η Δυτική Μακεδονία με εννέα μπλόκα και ο συντονιστής όλων, Δημήτρης Μόσχος αναφέρει ότι «αυξάνουμε τη διάρκεια κλεισίματος, αιφνίδια μερικές φορές, ενώ ταυτόχρονα διοργανώνουμε και άλλες δράσεις».
-Το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 12.00 -14.00 και 19.00.21.00 αντίστοιχα και τα άλλα έχουν ως εξής: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 12.00-14.00 και 17.30-20.30, Νεάπολης Τσοτυλίου (12.00-18.00), στο Άργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12.00-13.30 και 16.30-18.30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12.00-13.00.
Αιτωλοακαρνανία
Άνοιξαν λίγο μετά τις 10:00 χθες το βράδυ οι εθνικές οδοί Αντιρρίου – Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, Πατρών – Αθηνών στο ύψος του Αιγίου και Πατρών – Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, όπου νωρίτερα οι αγρότες είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμούς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους.
Πάντως, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου θα αποκλείσουν για πέντε ώρες από τις 17:00 την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρο αποκλεισμό του κόμβου Κεφαλόβρυσου από τις 12:00 το μεσημέρι, έως και τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.
Κρήτη
-Σε αποκλεισμό της εισόδου κτιρίου της Κεντρικής Τράπεζας Ελλάδος στο κέντρο της πόλης προχώρησαν το πρωί αγρότες από το μπλόκο του Κλαδισού στα Χανιά.
-Ο κόμβος Κλαδισού παραμένει κλειστός και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παράπλευρους οδούς.
-Στο μπλόκο στην θέση Μεγάλα Χωράφια εξακολουθούν να παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας αποκλείοντας την Εθνική – οδό Χανίων Ρεθύμνου στη μια μετά το μεσημέρι και στις πέντε το απόγευμα.
-Όλο το βράδυ έμειναν οι αγρότες στα δύο μπλόκα, στο Γιόφυρο και την περιοχή Καρτερού, στο ύψος του ΚΤΕΟ στην εθνική οδό, όπου παραμένουν και σήμερα συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους. Ήδη, έχουν σχηματισθεί μεγάλες ουρές από αυτοκίνητα, καθώς οι αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση των οχημάτων κατά διαστήματα. Στο Γιόφυρο έχουν ανοίξει τον δρόμο που οδηγεί στη Μεσαρά.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments