11 Φεβρουαρίου αρχίζουν οι αιτήσεις συμμετοχής των Πανελλαδικών

11 Φεβρουαρίου αρχίζουν οι αιτήσεις συμμετοχής των Πανελλαδικών

Από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση – δήλωση όσοι/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα .
Περισσότερο χρόνο από τις περσινές θα διαρκέσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις καθότι φέτος θα είναι διπλές, ενώ το πρόγραμμα διεξαγωγής τους θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα. Συγκεκριμένα οι Πανελλαδικές που θα γίνουν με το παλαιό σύστημα θα αφορούν αποφοίτους Λυκείου παλαιότερων ετών ενώ το νέο σύστημα θα αφορά μόνο τους μαθητές που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου. Ωστόσο οι παλαιοί απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή άλλου τύπου Λυκείου, οι οποίοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση με το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2014-2015, μπορούν αν το επιθυμούν να συμμετάσχουν και στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση με το νέο σύστημα εισαγωγής.
Στην περίπτωση αυτή δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής με κάποιο ειδικό ποσοστό θέσεων των τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ πρέπει να καταθέσουν στην προθεσμία που θα ισχύει και για τους μαθητές που φοιτούν στη Γ’Λυκείου, ενυπόγραφη αίτηση στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν, όπου θα δηλώνουν την Ομάδα Προσανατολισμού που επιθυμούν να καταταχθούν καθώς και τα μαθήματα που θα διαγωνιστούν.
Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να κρατήσουν την παλιά τους βαθμολογία και να συμμετέχουν με το 10%, συμπληρώνοντας μόνο το Μηχανογραφικό τους. Την εισαγωγή με το 10% μπορούν να διεκδικήσουν μόνο απόφοιτοι των δύο προηγούμενων ετών, 2014 – 2015 ενώ οι θέσεις στους υποψηφίους του 2014 θα κατανεμηθούν σε ποσοστό 40% και στους υποψηφίους του 2015 σε ποσοστό 60%.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments