Διπλασιάζονται τα εμβάσματα προς το εξωτερικό

Διπλασιάζονται τα εμβάσματα προς το εξωτερικό

Σημαντικές αλλαγές για την χαλάρωση των capital controls επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες αν εγκριθούν από την ΕΚΤ, θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες και θα δώσουν ανάσα σε όσους κυρίως συναλλάσσονται με το εξωτερικό. Αυτές είναι:

  • Αύξηση του ορίου μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό μέσω τραπεζών ή ιδρυμάτων από φυσικά πρόσωπα χωρίς δικαιολογητικά από 500 σε 1.000 ευρώ. (Ενώ δεν προβλέπεται αύξηση του ορίου μεταφοράς χρημάτων των 2.000 ευρώ για λόγους υγείας στο εξωτερικό).
  • Δυνατότητα μερικής αποπληρωμής δανείων.
  • Αύξηση του ορίου για πρόωρη λήξη προθεσμιακών.
  • Δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμών για κοινωνικές ανάγκες.

Ως αναφορά την αύξηση του ορίου ανάληψης από τα 420 στα 500 ευρώ που έχουν εισηγηθεί οι τράπεζες, το υπουργείο Οικονομικών, η ΤτΕ και η ΕΚΤ δεν συμφωνούν και ως εκ τούτου θα παραμείνει ως έχει. Απορρίφθηκε επίσης και το αίτημα των τραπεζών για δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης 1.680 ευρώ μια φορά τον μήνα (420 ευρώ επί 4 εβδομάδες). Ως δικαιολογία προβάλλεται η πεσμένη ψυχολογία των καταθετών, οι οποίοι όχι μόνο αποφεύγουν τις καταθέσεις, αλλά σηκώνουν το ανώτατο εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων ανελλιπώς, ακόμα και αν δεν το χρειάζονται (σικ).

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments