Ποιά στελέχη της Ν.Δ είπαν όχι στον Μπαλτάκο

Ποιά στελέχη της Ν.Δ είπαν όχι στον Μπαλτάκο

Σε εξέλιξη είναι οι ζυμώσεις για την ίδρυση νέου κόμματος στα δεξιά της Ν.Δ, με πρωταγωνιστές του νέου εγχειρήματος τον Φράγκο Φραγκούλη, στρατηγό ε.α και τον Τάκη Μπαλτάκο πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρα. Ο Τάκης Μπαλτάκος έχει ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με δυνατά στελέχη της Ν.Δ, που έχουν δεξιές καταβολές, αλλά το πολιτικό φλερτ δεν έχει καταλήξει σε γάμο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
Το σχέδιο για τη δημιουργία νέου κόμματος, που κυοφορείται εδώ και μήνες, ενεργοποιήθηκε μετα την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. Και αυτό επειδή εκτιμάται ότι ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ έχει θέσει ως προτεραιότητα του να οδηγήσει το κόμμα προς το κέντρο, γεγονός που θα δυσαρεστήσει τους καθαρόαιμους δεξιούς ψηφοφόρους, όπως χαρακτηριστικά λένε οι εμπνευστές της νέας πολιτικής κίνησης. Λέγεται επίσης ότι η πολιτική Μητσοτάκη, αν στο μεσοδιάστημα δεν προκληθούν εκλογές, θα οδηγήσει πολλά στελέχη της ΝΔ σε αναζήτηση νέας πολιτικής στέγης, καθώς με διάφορους τρόπους θα αποκλεισθούν από την ηγεσία της ΝΔ.

Προ ημερών ο κ. Μπαλτάκος αποκάλυψε ότι συναντήθηκε στο γραφείο του με στελέχη της ΝΔ και συζήτησαν τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις αλλά και τη φυσιογνωμία που θα αποκτήσει η ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνάντηση αυτή, που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων αλλά και σχολίων, φέρεται να συμμετείχαν ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Γ. Μιχελάκης, ο Κώστας Τζαβάρας, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Κοινό χαρακτηριστικό των προαναφερόμενων είναι ότι ανήκουν στη λεγόμενη λαική δεξιά και είναι αμφίβολο αν θα αξιοποιηθούν από τη νέα ηγεσία της ΝΔ η οποία σχεδιάζει να προχωρήσει σε βαθιά ανανέωση του έμψυχου δυναμικού του κόμματος. Ωστόσο με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους οι κκ Παναγιωτόπουλος, Ντινόπουλος και Μιχελάκης έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους. «Σαράντα χρόνια είμαι στη ΝΔ και στηρίζω τους αγώνες της παράταξης και αυτό θα συνεχίσω να πράττω . Πιστεύω πως μόνο η ΝΔ μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση» σημείωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο Γιάννης Μιχελάκης.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο Αργύρης Ντινόπουλος ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε μυστική συνάντηση.
Τους φίλους (αλλά και συναδέλφους) Πάνο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Μιχελάκη έχω να τους συναντήσω από πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Υπηρέτησα πάντοτε –και υπηρετώ !- την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».
Δεν βλέπω να υπάρχει η ανάγκη για την δημιουργία νέου κόμματος, δεξιότερα της ΝΔ . Έχουμε ένα νέα αρχηγό και θα πάμε σε ένα ενωτικό συνέδριο» είπε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Τέλος και ο Κ. Τζαβάρας διέψευσε τα σενάρια περι συμμετοχής του στις μυστικές συναντήσεις.
Αυτά ήταν τα ηχηρά όχι που εισέπραξε ο κ. Μπαλτάκος, κατά τη διάρκεια των διερευνητικών επαφών του. Την ίδια στιγμή, η Συγγρού που παρακολουθεί το θέμα, με τη δημοσιοποίηση των επαφών Μπαλτάκου έστειλε το δικό της μήνυμα για τη χροιά της νέας κίνησης. «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής», υπογράμμισε συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.
Ωστόσο το υπό ίδρυση κόμμα, εμφανίζεται να έχει κάποια στελέχη που φέρονται διατεθειμένα να συζητήσουν αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια μελλοντική συνεργασία. Ένας από αυτούς είναι ο Βασίλης Καπερνάρος για τον οποίο ο κ. Μπαλτάκος είπε συμφωνούμε σε όλα. Ιδεολογικά, πολιτικά συμφωνούμε».
Άλλο ένα πολιτικό πρόσωπο που συζητά το ενδεχόμενο της συνεργασίας είναι ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος περιμένει τις εξελίξεις για να λάβει τις αποφάσεις του.
Στις κατ ιδίαν συζητήσεις του ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρα διατείνεται ότι από το γραφείο του έχουν περάσει δικαστές, πρώην εισαγγελείς και γνωστοί δικηγόροι.
Παράλληλα επαφές για τη στελέχωση του υπό ίδρυση κόμματος κάνει ο κ. Φραγκούλης ο οποίος κυρίως συναντά πρώην αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων. Έχουν ακουστεί τα ονόματα των Δημήτρη Γράψα, Κωνσταντίνου Γκίνη και Χρ. Μανωλά. αλλά και στελέχη της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Σημειώνεται ότι εν λόγω απόστρατοι αξιωματικοί δεν είχαν αναμειχθεί ενεργά με την πολιτική ζωή του τόπου, ωστόσο με κοινή δήλωση τους τάχθηκαν υπερ του Ναι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο κ. Φραγκούλης από τις μέχρι τώρα επαφές του έχει λάβει υποσχέσεις, χωρίς να έχουν «κλειδώσει» οι συνεργασίες. Εκτιμάται ότι κάποιοι από αυτούς που έχουν βολιδοσκοπηθεί περιμένουν την επίσημη ίδρυση του για να προβούν στο επόμενο βήμα.
Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του νέου εγχειρήματος, οι πληροφορίες είναι λιγοστές. Ωστόσο στο παρασκήνιο λέγεται ότι γνωστός επιχειρηματίας από τη Βόρεια Ελλάδα είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments