Τσεκούρι έως 51% στις πρόωρες συντάξεις του Δημοσίου με κρυφή εγκύκλιο

Τσεκούρι έως 51% στις πρόωρες συντάξεις του Δημοσίου με κρυφή εγκύκλιο

Ακόμη και μειώσεις πρόωρων συντάξεων, σε ποσοστό 51%, θα δουν οι νέοι συνταξιούχοι του Δημοσίου, σύμφωνα με κρυφή εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με έγγραφο που εξέδωσε στις 7 Ιανουαρίου 2016 το ΓΛΚ, χωρίς μάλιστα αυτό να έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια», επαναφέρεται ο νόμος «Λοβέρδου – Κουτρουμάνη» που προβλέπει ότι το Δημόσιο θα προχωρά στην έκδοση συντάξεων με τους συντελεστές και τα ποσά που ορίζει ο νόμος 3865 του 2010.

Ως εκ τούτου, οι πρόωρες συντάξεις του Δημοσίου θα μειωθούν έως 51% καθώς στο Δημόσιο δεν υπάρχει ανώτατο πλαφόν μείωσης που σταματά την ποινή στα 5 χρόνια πρόωρης εξόδου, όπως ισχύει στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία κυκλοφόρησε ενδοϋπηρεσιακά, η ποινή μείωσης της σύνταξης επιβάλλεται για όλα τα έτη που υπολείπονται από το νέο όριο ηλικίας της πλήρους σύνταξης.

Συγκεκριμένα, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αποχώρησαν μετά τις 19/8/2015 που ισχύουν τα αυξημένα όρια ηλικίας θα έχουν αναδρομική επιπρόσθετη ποινή 10%. Ακόμη και όσοι υπάλληλοι είχαν συμπληρώσει την ηλικία για μειωμένη σύνταξη μέχρι τις 18/8/2015 θα έχουν και αυτοί την επιπλέον περικοπή της σύνταξης, ενώ η συνολική μείωση θα υπολογιστεί με το νέο αυξημένο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη που ισχύει από 19/8/2015 και μετά!

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments