Γεωργιάδης: Προεκλογική η ομιλία Τσίπρα

Γεωργιάδης: Προεκλογική η ομιλία Τσίπρα

Ηρωική έξοδο προετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας και γι’ αυτό δημιουργεί κόκκινες γραμμές και εχθρούς εντός και εκτός Ελλάδος. Αυτή είναι η εκτίμηση που επικρατεί στην ηγεσία της ΝΔ, όπως εκφράσθηκε δια του αντιπροέδρου της Άδωνη Γεωργιάδη στο ρεαδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο οποίος χαρακτήρισε προεκλογική τη χθεσινή ομιλία Τσίπρα.
«Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Καμμένου την περασμένη εβδομάδα για το ενδεχόμενο των εκλογών» είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό Σκάι και τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
γνώριζε πολύ καλά τις επιπτώσεις που θα είχε στο Χρηματιστήριο μια τέτοια δήλωση. Επεσήμανε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για σύγκρουση με τους δανειστές, κάτι το οποίο φάνηκε από την ομιλία του για το ασφαλιστικό, όταν είπε ότι δεν θα πληρώσουν μόνο οι επιχειρήσεις την αύξηση των εισφορών, γνωρίζοντας ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό από τους θεσμούς. Βάζει, δηλαδή, κόκκινες γραμμές, όπως είπε, έτσι ώστε να δραπετεύσει. «Διαμορφώνει ένα αφήγημα για τους κακούς του εξωτερικού και του εσωτερικού, που θα τον οδηγήσουν σε έξοδο» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι και σε αυτή την περίπτωση γνωρίζει η κυβέρνηση ότι αυτό που κάνει δεν είναι σύννομο και τα κανάλια θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα δικαιωθούν.
Σχολιάζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να… ρυθμίσει την τηελεοπτική αγορά, ο κ. Γεωργιάδης είπε πώς όταν το κράτος νομίζει ότι μπορεί να αποφασίσει τι χωρά και τι δεν χωρά στην αγορά, τότε έχεις αποχαιρετίσει τον Δυτικό κόσμο, προσθέτοντας ότι όπως η κυβέρνηση αποφασίζει πόσα ιδιωτικά κανάλια χωρούν στην αγορά, μπορεί να κάνει το ίδιο και με τα σούπερ-μάρκετ, ακόμα και τα περίπτερα…
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν πιστεύουν στη δημοκρατία, καθώς το Σύνταγμα έχει δώσει τη δικαιοδοσία για τα ΜΜΕ σε ανεξάρτητη Αρχή, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Σημείωσε ότι η επιβολή του αριθμού των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας είναι ζήτημα δημοκρατίας, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μειώνει τον πλουραλισμό θέλοντας να εκβιάσει τα μέσα ενημέρωσης.
Είπε μάλιστα ότι εφόσον ο Αλέξη Τσίπρας θεωρεί ότι τα κανάλια είναι παράνομα, να αποσύρει τους βουλευτές του από την καθημερινή τους παρουσία σε αυτά, και προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του είναι δημιούργημα των τηλεοπτικών εκπομπών.
«Ο Βαρουφάκης, ο Λαπαβίτσας, οι θεωρίες Καμμένου είχαν υπερπροβολή στα κανάλια […] Άνθρωποι που σε κάθε άλλη σοβαρή χώρα θα ήταν σε τσίρκο, τώρα ειναι στο υπουργικό συμβούλιο», είπε δηκτικά ο κ Γεωργιάδης.
«Το θέμα δεν είναι πώς θα χάσει κάποιος τη δουλεία του αλλά πώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για αυτούς που δεν έχουν», τόνισε στο σταθμό μας ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, εκτίμησε ότι ήταν ομιλία εκλογών. Σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας άνοιξε δύο μέτωπα, ένα με τους δανειστές, που θα απορρίψουν αυτό που είπε ότι τα χρήματα για το ασφαλιστικό θα βρεθούν μόνο από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, και δεύτερο με τα κανάλια με το θέμα των αδειών.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ο πρωθυπουργός ετοιμάζει σχέδιο εξόδου με μία ωραία ιστορία «με ρίχνει τρόικα εξωτερικού και η τρόικα εσωτερικού, με κυνηγάνε οι ξένοι, με κυνηγάνε και οι καναλάρχες».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments