Μουζάλας: Πάνω από 1 δισ. το κόστος της προσφυγικής κρίσης το 2016

Μουζάλας: Πάνω από 1 δισ. το κόστος της προσφυγικής κρίσης το 2016

Η κυβέρνηση αναθεώρησε την εκτίμηση για το κόστος της προσφυγικής κρίσης το 2016 για την Ελλάδα, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να λέει ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 1 δισ. ευρώ, ενώ προ ημερών ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος τοποθετούσε τον πήχη στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Την εκτίμηση για περισσότερα από 1 δισ. έδωσε ο Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου. Μάλιστα, ο ίδιος επισήμανε ότι η αναθεωρημένη εκτίμηση για το κόστος υπερβαίνει εκείνη του Γιάννη Στουρνάρα.

«Τα χρήματα που έχουμε πάρει, και δεν έχουν εκταμιευθεί όχι με δική μας ευθύνη, φτάνουν για να χτιστούν τα Κέντρα Ταυτοποίησης και να λειτουργήσουν για έξι – επτά μήνες», τόνισε ο κ. Μουζάλας και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις.

«Έχουμε υποβάλει καινούργιες αιτήσεις χρηματοδότησης, δυστυχώς η γραφειοκρατία βαστά πολύ καλά και στη χώρα μας και στην Ε.Ε.», ανέφερε ο υπουργός.

«Δεν σας κρύβω ότι μέσα μου έχω ένα φόβο, ότι οι δυσκολίες να πάρουμε λεφτά θα είναι λιγότερες όσο περισσότερο προσπαθούν να μας ρίξουν. Για παράδειγμα νομίζω ότι αν πάει να γίνει αυτό που πρότεινε ο Βέλγος συνάδελφός μου για στρατόπεδα 400.000 προσφύγων δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να μας δώσουν λεφτά», επισήμανε ο κ. Μουζάλας.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments