ΟΑΕΕ: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη, αν και έχουν χρέη

ΟΑΕΕ: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη, αν και έχουν χρέη

Τους όρους και τις προϋποθέσεις της ευνοϊκής πάγιας ρύθμισης για την έναρξη καταβολής σύνταξης σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ αναλύει εγκύκλιος της διοίκησης του Ταμείου που εκδόθηκε χθες.

Συγκεκριμένα, από 17.10.2015, επανέρχεται σε ισχύ το νομοθετικό καθεστώς που ίσχυε έως 02.07.2015. Οι καταργούμενες διατάξεις που αφορούν τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών άνω των 20.000 ευρώ για ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θα έχουν εφαρμογή για αιτήσεις θεμελιωμένου συνταξιοδοτικού δικαιώματος που:

α) υποβλήθηκαν πριν την 17.10.2015, βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δεν έχει γίνει κοινοποίηση οφειλής στον υποψήφιο συνταξιούχο.

β) υποβλήθηκαν πριν την 17.10.2015, έχει γίνει κοινοποίηση οφειλής σύμφωνα με τις διατάξεις και δεν έχει παρέλθει η προβλεπόμενη δίμηνη προθεσμία ή η κοινοποιηθείσα με τις συγκεκριμένες διατάξεις οφειλή, έχει ήδη εξοφληθεί.

Εξακολουθεί να ισχύει η ρύθμιση χρεών έως 20.000 ευρώ.

Από τον ΟΑΕΕ διευκρινίζεται πως για αιτήματα συνταξιοδότησης που υποβάλλονται μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της νέας διάταξης, δηλαδή μετά την 17.10.2015, η κοινοποίηση οφειλής ασφαλιστικών εισφορών για την έναρξη συνταξιοδότησης, θα διενεργείται με ανώτατο όριο παρακράτησης το ποσό των 20.000 ευρώ, μέχρι σε 40 μηνιαίες δόσεις.

Τέλος, επισημαίνεται ότι αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί κατ’ εφαρμογή της μεταβατικής διάταξης, η οποία έληξε 30.09,.2015 θα πρέπει να εξετάζονται με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν οι παραπάνω διατάξεις, καταλήγει η εγκύκλιος του ΟΑΕΕ.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments