Σκωτσέζικο ντους για την Ελλάδα, από τους δανειστές

Σκωτσέζικο ντους για την Ελλάδα, από τους δανειστές

Στο μαρτύριο του «σκωτσέζικου ντους» υποβάλλουν οι δανειστές τη χώρα μας, αναφορικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Από τη μία πλευρά η Κομισιόν διαπιστώνει πρόοδο σε όλα τα επίπεδα της διαπραγμάτευσης, κάτι που βγήκε από τη συνεδρίαση του Eurogroup. Την ίδια στιγμή, όμως παρουσίασε τη σκληρή εκδοχή του ΔΝΤ που δεν είναι ευθυγραμμισμένη με αυτή της Ευρώπης.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών στο Eurogroup ξεκαθάρισαν ότι τα «δύσκολα θέματα», κοινωνικά και πολιτικά, είναι ακόμα ανοιχτά, ενώ εξέφρασαν αισιοδοξία για ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από το καθολικό Πάσχα, δηλαδή τέλος Μαρτίου.
Ωστόσο, ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Π. Μοσκοβισί δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση σχετικά με το πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα.
Από την άλλη πλευρά ο Πολ Τόμσεν σε ένα άρθρο-βόμβα που ανάρτησε το βράδυ της Πέμπτης σε blog του ΔΝΤ και έχει τίτλο «Ελλάδα: Προς ένα Εφαρμόσιμο Πρόγραμμα», εκτιμά ότι η χώρα μας έως το 2019 θα χρειαστεί έως και 9,5 δισ. Ευρώ.
Ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ γράφει για δύσκολες πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες, ώστε να υπάρξει ένα πρόγραμμα βιώσιμο «με νούμερα που βγαίνουν» και προειδοποιεί ότι χρειάζεται να υπάρξει ένα αξιόπιστο σχέδιο για την Ελλάδα, ώστε να μην υπάρξει επανεμφάνιση φόβων για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Κυβερνητικοί κύκλοι πάντως απάντησαν στον κ. Τόμσεν λέγοντας πως «τα μηνύματα από το χθεσινό Εurogroup δεν είναι αυτά. Είναι διαφορετικά και προς άλλη κατεύθυνση».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments