Άγρια επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομίας σε όλη την Αθήνα

Άγρια επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομίας σε όλη την Αθήνα

Πολεμικό σκηνικό επικρατεί σε όλη την Αθήνα με τους αγρότες να συγκρούονται στο κέντρο της Αθήνας, στο Κορωπί και στο Χαϊδάρι την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να τους εμποδίσουν να φτάσουν στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ.

Οι οδομαχίες, ο πετροπόλεμος και η ρίψη χημικών και λαχανικών έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσαν από πολύ νωρίς το στίγμα της ημέρας με τα επεισόδια αυτή την ώρα να συνεχίζονται στο Χαϊδάρι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκεί επέτρεψαν τη διέλευση μόνο των λεωφορείων κάτι που εξόργισε τους αγρότες οι οποίοι προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια με αποτέλεσμα η εθνική οδός να έχει μείνει κλειστή για αρκετή ώρα.

Κλειστή παρέμεινε για μεγάλο διάστημα και η Αττική Οδός στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο. Αυτή την ώρα οι αγρότες της γύρω περιοχής, που κατάφεραν με τα τρακτέρ τους να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας, έχουν κάνει στην άκρη και επιτρέπουν τη διέλευση των οχημάτων προς το αεροδρόμιο.

Εν αναμονή λοιπόν του μεγάλου παναγροτικού συλλαλητηρίου που θα ξεκινήσειστις 17:00, στο οποίο θα δώσουν το παρών χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα, άγνωστη είναι η στάση που θα κρατήσει η αστυνομία μπροστά στη Βουλή.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, το γραφείο του οποίου υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές σήμερα δήλωσε πως «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε έκτροπα», ενώ κατήγγειλε ότι «ακροδεξιά στοιχεία πρωτοστατούν στα επεισόδια στο Χαϊδάρι» και προσπαθούν «να παρασύρουν τους αγρότες».

Από την πλευρά του ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Γκόντιας με ανάρτηση στο facebook διαμήνυσε ότι αν οι αστυνομικές δυνάμεις «δεν αφήσουν ελεύθερους τους συναγωνιστές αγρότες μέχρι το απόγευμα πάμε για μπλακ άουτ σε όλους τους δρόμους και τα τελωνεία».

*Η φωτογραφία είναι από την Καθημερινή.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments