Ένταση και επεισόδια έξω από υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ένταση και επεισόδια έξω από υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Άγριες διαθέσεις δείχνουν οι αγρότες της Κρήτης και οι πωλητές λαϊκών αγορών, οι οποίοι νωρίς το πρωί επιχείρησαν να κάνουν συμβολική κατάληψη έξω από υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι κρητικοί πέταξαν στα ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί έξω από το ΥπΑΑΤ λαχανικά, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα φωνάζοντας «είστε ψεύτες που λέτε ότι είστε μαζί μας».

Οι αγρότες της Κρήτης αλλά και των Γρεβενών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ζητούν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ προκειμένου να προβούν σε συμβολική κατάληψη του ΥπΑΑΤ..

Στο χώρο έξω από το υπουργείο οι διαδηλωτές έχουν ανάψει καπνογόνα και ρίχνουν μικρής ισχύος κροτίδες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ανταπαντούν με ρίψεις χημικών.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο. Μάλιστα μια ομάδα αγροτών έφυγε από το υπουργείο και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου εκτυλίχθηκαν πρωτόγνωρες σκηνές, με αγρότες να παίρνουν στο κυνήγι άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έτρεχαν να κρυφτούν.

Η πρωτοβουλία αυτή των αγροτών δεν φαίνεται πάντως να αιφνιδίασε τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί με ισχυρές δυνάμεις από νωρίς στην πλατεία Βάθης, αλλά και σε άλλα σημεία της Αθήνας, ενόψει του μεγάλου παναγροτικού συλλαλητηρίου που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες στο Σύνταγμα.

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments