Ο Τσίπρας επαναφέρει στο προσκήνιο το παράλληλο πρόγραμμα- Συνέντευξη στην Αυγή της Κυριακής

Ο Τσίπρας επαναφέρει στο προσκήνιο το παράλληλο πρόγραμμα- Συνέντευξη στην Αυγή της Κυριακής

Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από το γενικό ξεσηκωμό των αγροτών, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να εμφανισθεί μετριοπαθής και μέσω συνέντευξης του στην Αυγή της Κυριακής, καλεί εκ νέου τους αγρότες σε διάλογο, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές γης.
Υπό το βαρύ κλίμα που γίνονται οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ενδιαφέρον παρουσιάζει η δέσμευση του για «καμία μείωση στις συντάξεις».
Επίσης για άλλη μια φορά μιλά για την υλοποίηση του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος, γνωστοποιώντας ποιες θα είναι οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος τονίζοντας ότι «Πολύ σύντομα» θα κλείσουν οι προκλήσεις της αξιολόγησης, του χρέους και του προσφυγικού και, μόλις συμβεί αυτό, «η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σελίδα»
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του εξαπολύει επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ τον οποίο κατηγορεί για «θατσερικές κατευθύνσεις» και «ταξικό μίσος», δηλώνοντας ότι «θα τον φέρνουμε όσο το δυνατόν συχνότερα στη Βουλή», προκειμένου να δημοσιοποιεί στον ελληνικό λαό τις θέσεις του αυτές.
Στηλιτεύει παράλληλα την «απελπισμένη προσπάθεια» ευρύτερων κύκλων να ξαναζεστάνουν το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», με ακατάσχετη εκλογολογία και υποκίνηση του κοινωνικού αυτοματισμού. Απάντηση στα σχέδια αυτά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι «σα σκληρή γροθιά».
Στο κεφάλαιο των ευρωπαϊκών συμμαχιών, ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι ενισχύεται σταθερά η δυναμική του μετώπου κατά της λιτότητας, εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά «πιστοποιητικά ιδεολογικής καθαρότητας». Στο προσφυγικό, το κλειδί βρίσκεται, όπως επιμένει, στην πλευρά της Τουρκίας, και εξηγεί ότι η Ελλάδα δέχθηκε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη διασφάλιση σεβασμού των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Όσον αφορά το Κυπριακό, η προοπτική δίκαιης και βιώσιμης λύσης είναι κοντά παρά ποτέ, ακριβώς γιατί και οι δύο κοινότητες έχουν την αυτή βούληση. Αναδεικνύει, τέλος, τον πολυδιάστατο χαρακτήρα που έχει πλέον, η εξωτερική πολιτική της χώρας μας μέσα από συγκεκριμένα «ανοίγματα» που έγιναν τον τελευταίο χρόνο.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments