Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας να έλθει να συζητήσουμε για νέα κυβέρνηση σωτηρίας

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας να έλθει να συζητήσουμε για νέα κυβέρνηση σωτηρίας

Κατά των εκλογών και υπερ του σχηματισμού μιας κυβέρνησης σωτηρίας, από την παρούσα Βουλή τάσσεται ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή»
Οι εκλογές τώρα θα δημιουργούσαν ανυπέρβλητα προβλήματα στην οικονομία, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Εάν ο κ. Τσίπρας δε μπορεί, να έρθει στη Βουλή, να τα βάλουμε κάτω ένα ένα τα θέματα και να βρούμε λύσεις. Να συμφωνήσουμε στις 10 προτεραιότητες που έχει ανάγκη ο τόπος και να αναζητήσουμε τους 10 υπουργούς που θα φέρουν εις πέρας αυτό το έργο», πρόσθεσε
Ενδιαφέρουσα είναι η θέση του επίσης για τις διεργασίες που γίνονται στο παρασκήνιο για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς. Ο κ. Θεοδωράκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνδιεκδικήσει με την Φώφη Γεννηματά την προεδρία ενός νέου μεταρρυθμιστικού κινήματος, εφόσον πεισθεί ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει όντως αποφασίσει να μετάσχει σε ένα νέο ευρύτερο κεντρώο σχήμα, απαλλαγμένη από τους μηχανισμούς του κόμματός της.
«Έχω υπάρξει στη ζωή μου πολύ τολμηρός για να με φοβίσει μια πρόταση για εκλογή από τη βάση. Όλα στην ώρα τους. Η δημιουργία ενός νέου μεγαλύτερου μεταρρυθμιστικού κινήματος όμως είναι υπόθεση των πολιτών και όχι των κομματικών μηχανισμών», επισήμανε.
Με αφορμή τα «ανοίγματα» στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προς το Ποτάμι, τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία δε θα γίνει μεταρρυθμιστικό κόμμα δια της μεταγραφής ή δια της αντιγραφής. Θα πρέπει να προσπαθήσει μόνη της. Προς το παρόν παραμένει ένα συντηρητικό κόμμα», ενώ στη συνέχεια είπε: «Περιμένουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις του κ. Μητσοτάκη. Χωρίς να υποτιμώ το μεταρρυθμιστικό του πνεύμα θα έλεγα ότι τα ωραία λόγια δεν αρκούν».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments