Αγρότες στο Μαξίμου: Να τα αιτήματά μας-Αποστόλου: Θα περιμένουμε κι άλλα

Αγρότες στο Μαξίμου: Να τα αιτήματά μας-Αποστόλου: Θα περιμένουμε κι άλλα

Αμεση ήταν η απάντηση των αγροτών στο κατηγορώ της κυβέρνησης ότι δεν έχουν αιτήματα. Αντιπροσωπεία τους που εκπροσωπεί τα μπλόκα όλης της χώρας εκτός από αυτό της Νίκαιας, μετέβη, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Μαξίμου, για να παραδώσουν τα αιτήματά τους, δίνοντας διορία δύο ημερών για να απαντήσει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου ανέφερε, σε δήλωσή του στη Βουλή μόλις υποβλήθηκαν τα αιτήματα, ότι η κυβέρνηση θα αναμείνει και άλλα από τους αγρότες, προκειμένου να προχωρήσει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή κι άλλο ένα αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό», είπε ο κ. Αποστόλου. «Όπως γνωρίζετε υπάρχουν και άλλα αιτήματα και είναι θετικό ότι άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες που κινητοποιούνται στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού για διάλογο. Εμείς θα περιμένουμε κι άλλα αιτήματα να υποβληθούν, γιατί θέλουμε σε αυτήν τη συνάντηση, όχι μόνο να υπάρχει μία αντιπροσωπευτικότητα, αλλά και προκειμένου ο διάλογος να είναι πραγματικά ουσιαστικός και να αφορά όλους τους αγρότες. Θα καταβάλουμε μία προσπάθεια, ούτως ώστε η επιτροπή που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό να έχει αντιπροσωπευτικότητα, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο αυτήν την ώρα».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτή η συνάντηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε ότι θα γίνει σύντομα, αλλά αυτήν την ώρα προέχει η αντιπροσωπευτικότητα, ώστε να αφορά όλους τους αγρότες.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Δημήτρης Δημογιάννης από τον Παμφθιωτικό Αγροτικό Σύλλογο, είχε πει ότι οι αγρότες δεν θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και πως θα παραδώσουν τα αιτήματά τους και θα φύγουν. «Δίνουμε στο Μαξίμου προθεσμία 48 ωρών για να μας απαντήσει επί των αιτημάτων μας. Από αυτό θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω στάση μας….», ανέφερε στο LamiaReport.

«Δεν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού, αν έρθουν να παραδώσουν το ψήφισμά τους δεν θα δουν τον πρωθυπουργό αλλά κάποιον άλλον, ίσως τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη», ελέχθη από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Τα αιτήματα των αγροτών έχουν ως εξής:

agrotes-psifisma-1

agrotes-psifisma-2

agrotes-psifisma-3

agrotes-psifisma-4

agrotes-psifisma-5

agrotes-psifisma-6

 

 

Οι αγρότες της Νίκαιας αναμένεται να συνεδριάσουν το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να αποφασίσουν τους τρόπους περαιτέρω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διάλογος είναι επιθυμητός και στις δύο πλευρές: κυβέρνηση και αγρότες, με την προϋπόθεση ωστόσο αυτός να γίνει επί συγκεκριμένων προτάσεων.

Ομως, τους τόνους ανέβασε η κυβέρνηση από το πρωί της Δευτέρας, με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα να ρίχνει λάδι στη φωτιά, καθώς κάνει λόγο για αγρότες επιχειρηματίες, που πρέπει να πληρώνουν, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουν αιτήματα.

Επίσης, ο υφυπουργός Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης κατηγόρησε τους αγρότες ότι πήγαν σε κινητοποιήσεις χωρίς αιτήματα και προτάσεις. Σε δηλώσεις του στο Mega, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι αγρότες βγήκαν έξω στους δρόμους χωρίς να ξέρουν τι ζητάνε, λένε «tabula rasa» (άγραφη πλάκα). Είναι δυνατόν να γίνει διάλογος αν δεν ξέρουν τι ζητάνε;».

Απο την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας δήλωσε οι αγρότες είναι διασπασμένοι στο εσωτερικό τους και από σήμερα θα αρχίσουν να καταθέτουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση. Αν δεν έχεις αυτές τις προτάσεις, είπε, δεν μπορείς να κανείς τις δικές σου υποχωρήσεις, ενώ μίλησε και για την οικονομική διάσταση τους θέματος.

Οι αποκλεισμοί

Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων, σε επ’ αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχώρησαν οι αγρότες, ενώ κλειστή είναι η εθνική οδός Αθήνων – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

Αποκλεισμένο είναι το τελωνείο της Νυμφαίας επί τρεις μέρες στον κόμβο του Τυχήρου. Κλειστή παραμένει η γέφυρα του Νέστου στην Εγνατία Οδό από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments