Κούρεμα στις συντάξεις για να σωθούν οι …συντάξεις

Κούρεμα στις συντάξεις για να σωθούν οι …συντάξεις

Πόσο φαύλοι μπορούν να γίνουν πολιτικοί και δανειστές κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, εξακολουθεί να φαίνεται στις ουτοπικές αλλαγές που επεξεργάζονται σχετικά με το θέμα των συντάξεων. Αντί να σκεφτούν τρόπους να μειώσουν την ανεργία, δηλαδή να αυξήσουν την απασχόληση, για να προκύψει αύξηση των κρατικών εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές, σπαταλούν τόνους φαιάς ουσίας για να ανακαλύψουν το πώς θα κοροϊδέψουν την κοινωνία κόβοντας τις “περιφερειακές συντάξεις”, όπως είναι τα μερίσματα του Δημοσίου, τα εφάπαξ και οι επικουρικές συντάξεις.

Σκέφτηκαν λοιπόν πάλι να μειώσουν τα εφάπαξ κατά 5%, ενώ περίπου 400.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν περισσότερες από δύο ή τρεις συντάξεις κινδυνεύουν να υποστούν μειώσεις πλαφόν της τάξεως των 2.500, ίσως και 2.000 ευρώ το μήνα. Οι δανειστές επίσης ζητούν να μειωθεί η εθνική σύνταξη κάτω από τα 384 ευρώ και να δίνεται μετά τα 20 έτη και όχι στα 15 που ισχύει σήμερα. Είναι σχεδόν βέβαια επίσης και η μείωση στο μέρισμα του Δημοσίου κατά 30%, ενώ στο στόχαστρο θα μπουν και οι επικουρικές από 170 ευρώ και πάνω.

Όλα επίσης δείχνουν πως ευλόγως οι εισφορές δεν θα αυξηθούν κατά 1,5% αλλά μόνο 1%, με όποια μείωση σημαίνει αυτό για τα κρατικά έσοδα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments