Παραίτηση με αιχμές από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ-Τι απαντά η Συγγρού

Παραίτηση με αιχμές από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ-Τι απαντά η Συγγρού

 

Παρελθόν αποτελεί από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, ο Σάκης Ιωαννίδης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την ανάδειξη νέου προέδρου της Οργάνωσης στις 20 Μαρτίου. Στη δήλωση παραίτηση του, πάντως άφησε αιχμές για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ ο κ. Ιωαννίδης είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο του κόμματος και τότε υποψήφιο για την προεδρία της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, με κορυφαίο το επεισόδιο της παρουσίας του μαζί με τον κ. Στυλιανίδη στην παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου που είχε προκαλέσει την οργή του κ. Γεωργιάδη. Ο κ. Ιωαννίδης είχε ταχθεί στην γαλάζια κούρσα διαδοχής υπερ του κ. Μειμαράκη.
Με κείμενο που κοινοποίησε μέσω facebook ο παραιτηθείς πρόεδρος εκφράζει τη διαφωνία του απέναντι στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αφήνει αιχμές για όσους “ώθησαν τον αρχηγό της ΝΔ να μην λάβει υπ’ όψιν το καταστατικό της ΟΝΝΕΔ”.

Ο Γραμματέας της Π.Ε. της ΟΝΝΕΔ και Υποψήφιος βουλευτής Υπολοίπου Αττικής Ανδρέας Τσώκος θα αναλάβει όπως όλα δείχνουν να οδηγήσει την ΟΝΝΕΔ στην εκλογή νέου προέδρου της οργάνωσης στα τέλη Μαρτίου μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση Ιωαννίδη στις 13/2.
Ο 31χρονος γεωλόγος με μεταπτυχιακό στο Πολυτεχνείο, είναι ιδιοκτήτης εταιρείας μελετών τεχνικών έργων και συγκεντρώνει μια σειρά εξαιρετικών ποιοτικών χαρακτηριστικών ως
ελεύθερος μαχόμενος επαγγελματίας αλλα είναι και κοινά αποδεκτός από όλες τις τάσεις της ΟΝΝΕΔ καθώς η μάχη για την προεδρία προμηνύεται σκληρή.
Επιπλέον είναι ο μοναδικός αιρετός στην ηγεσία της Οργάνωσης μετά τον παραιτηθέντα πρόεδρο της. Έτσι η ηγεσία της ΝΔ προσανατολίζεται στο να τον υποδείξει για να συντονίσει τις απαράιτητες ενέργειες εκλογής του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

Ολόκληρη η δήλωση παραίτησης του Σάκη Ιωαννίδη:
Τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα λειτουργούν με βάση το Καταστατικό τους κι όχι τις επιθυμίες ή τους προσωπικούς σχεδιασμούς των στελεχών τους, όσο υψηλό αξίωμα κι αν έχουν.
Ως εκλεγμένος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες, σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου , από διάφορες θέσεις στα όργανα της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, σεβάστηκα απόλυτα τις καταστατικές αρχές της Οργάνωσης που με τίμησε.
Για τις αρχές αυτές δεν δίστασα ακόμη και να συγκρουστώ όποτε χρειάστηκε, γιατί θεωρώ ότι πάνω από όλους μας, είναι η Παράταξη, τα συμφέροντα της οποίας οφείλουμε όλοι να υπηρετούμε. Πάνω από προσωπικά συμφέροντα κι επιδιώξεις.
Την Παρασκευή ο Πρόεδρος του κόμματος, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στις 20 Μαρτίου και διεξαγωγή Τακτικού Συνεδρίου ΟΝΝΕΔ . Πριν δηλαδή τη λήξη της θητείας μου, όπως ορίζει το καταστατικό. Σε προγενέστερη επικοινωνία που είχα μαζί του, εξέφρασα την αντίθεσή μου σε μια ενδεχόμενη τέτοια απόφαση γιατί καταρχάς αντιβαίνει τις αρχές του Καταστατικού της ΟΝΝΕΔ.
Διαφώνησα όμως επίσης γιατί τις επόμενες εβδομάδες η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει να δώσει μια κρίσιμη εκλογική μάχη (φοιτητικές εκλογές) και η δημιουργία κλίματος εσωστρέφειας πριν την πολιτική αυτή μάχη, δεν υπηρετεί τους πολιτικούς μας στόχους. Ωστόσο, με δεδομένη την επιμονή του Πρόεδρου για πρόωρη εκλογή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, προσφέρθηκα να τον διευκολύνω με την παραίτηση μου κάτι που δεν έκανε αποδεκτό. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα ήταν και αντιδεοντολογική και αντικαταστατική δεδομένου ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εκλογική διαδικασία για την πλήρωση μιας θέσης η οποία δεν είναι κενή. Αυτή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ.
Η ευθύνη για την απόφαση αυτή δεν βαραίνει φυσικά εμένα, αλλά ούτε και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ. Βαραίνει όσους ώθησαν τον Πρόεδρο του κόμματός μας να μην λάβει υπόψη του το καταστατικό της ΟΝΝΕΔ.
Σε κάθε περίπτωση σέβομαι την απόφαση τoυ Προέδρου μας να ορίσει τελικά πρόωρες εκλογές για τις 20 Μαρτίου, απόφαση με την οποία διαφωνώ.
Για το λόγο αυτό, υποβάλλω την παραίτησή μου, προκειμένου να διευκολύνω τον κ. Μητσοτάκη να υλοποιήσει τις αποφάσεις που έχει λάβει για το μέλλον της ΟΝΝΕΔ.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τους οποίους δώσαμε νικηφόρες εκλογικές μάχες τα προηγούμενα χρόνια και δηλώνω ότι παραμένω πιστός στρατιώτης στη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και στις αρχές του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.
Με τιμή,
Σάκης Θ. Ιωαννίδης
Πρόεδρος Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας

Τι απαντά η Συγγρού για την παραίτηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ

Σε απάντηση επί των διαδικαστικών θεμάτων που έθετε με την παραίτησή του ο Σάκης Ιωαννίδης από πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, προχώρησε η Συγγρού.
Συγκεκριμένα συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ σχολίαζαν ότι ήταν θετική η θητεία του στην προεδρία της νεολαίας του κόμματος και πως η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ως προς τα διαδικαστικά θέματα τόνιζαν τα εξής:

§ Σύμφωνα με το Καταστατικό, το Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ προκηρύσσεται με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει τη δυνατότητα να συγκαλέσει οποιαδήποτε στιγμή την Κεντρική Επιτροπή της νεολαίας.
§ Επί τέσσερις δεκαετίες το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και η ανάδειξη προέδρου της ΟΝΝΕΔ γίνονται πριν το Συνέδριο του κόμματος. Η θητεία όλων των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ είναι τριετής αλλά όχι ημερολογιακά συγκεκριμένη καθώς προκύπτει από την προκήρυξη του Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Οι διαδικασίες, δε γίνονται σε προκαθορισμένη ημερομηνία, αλλά καταστατικά προβλέπεται εύλογο χρονικό διάστημα.
§ Επιπλέον να σημειωθεί πως η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ αλλά και η θητεία του Γραμματέα του κόμματος είναι τριετής, χωρίς όμως να έχει αυστηρή ημερομηνία λήξης στα τρία έτη (1095 ημέρες) αλλά μπορεί να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν ή μετά τη συμπλήρωσή τους.

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments