Χρυσώνει το χάπι ο Μάρδας για το κλείσιμο των συνόρων

Χρυσώνει το χάπι ο Μάρδας για το κλείσιμο των συνόρων

Εθελοτυφλεί η κυβέρνηση ή προσπαθεί «να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου» σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις από ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων μας προς Βορρά;
Δεν εξηγείται αλλιώς η προσπάθεια του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα, μέσω της συνέντευξης που έδωσε στο Mega, να πείσει για δήθεν ανύπαρκτες επιπτώσεις στη χώρα μας από τυχόν κλείσιμο των συνόρων.
Και τούτο την ώρα που ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών κ. Σεμπάστιαν Κούρτς εκτοξεύει ευθείες απειλές για κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ ως μέσο πίεσης στην Αθήνα για το προσφυγικό, ενόψει και της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 18 και 19 Φεβρουαρίου.
Η θεωρία που ανέπτυξε ο κ. Μάρδας στο Mega, έχει ως εξής:
«Το κλείσιμο των συνόρων δεν σημαίνει και έξοδο από την ΕΕ, τα σύνορα της χώρας είναι και σύνορα της ΕΕ όσα σενάρια και να οικοδομούνται στο μυαλό κάποιων» δήλωσε εξάλλου ο Δημήτρης Μάρδας.

«Δεν είναι εύκολη υπόθεση η έξοδος από τη Σένγκεν ούτε υφίσταται η διαδικασία εξ όσων γνωρίζουμε» επέμεινε, ενώ διευκρίνισε ότι το οποίο κόστος του μεταναστευτικού το επωμίζεται η ΕΕ στο σύνολο της

Επικαλούμενος στοιχεία από την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι δεν εχει επηρεαστεί ο τουρισμός στη χώρα μας. Δήλωσε δε, ότι υπάρχει μικρό πρόβλημα μόνο σε συγκεκριμένα νησιά, ενώ στην υπόλοιποι Ελλάδα ο ρυθμός αύξησης των τουριστών είναι αυξητικός.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments