Έτοιμα τα τέσσερα από τα πέντε Hotspots

Έτοιμα τα τέσσερα από τα πέντε Hotspots

Έτοιμα να υποδεχθούν τους πρώτους πρόσφυγες είναι τα τέσσερα από τα πέντε hotspots, ενώ το πέμπτο στην Κω θα δοθεί προς χρήση σε πέντε ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Η Ελλάδα πρόλαβε τις ημερομηνίες κατασκευής των κέντρων υποδοχής στο παρά πέντε, αφού προηγουμένως οι ευρωπαίοι απείλησαν τη χώρα με έξοδο από τη Σένγκεν. Ένας κίνδυνος που ακόμη παραμένει στα σχέδια ορισμένων συμμάχων μας στην Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παρουσιάστηκαν πίνακες για το πως πρόσφυγες και μετανάστες θα προωθούνται στα πέντε Hotspots στα ελληνικά νησιά και θα καταγράφονται και από εκεί στα δύο κέντρα μετεγκατάστασης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα όπου οι μεν πρόσφυγες που δικαιούνται ασύλου θα περιμένουν την προώθησή της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι δε μετανάστες θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία.
«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Αντιμετωπίσαμε αντίσταση σε δύο περιοχές, στην Κω και στα Διαβατά» δήλωσε ο κ. Καμμένος, λίγο πριν αναχωρήσει για την περιοδεία του στο ανατολικό Αιγαίο.
Ο υπουργός Άμυνας θα βρεθεί στο Σχιστό και στη συνέχεια θα μεταβεί σε Λέσβο, Χίο και Λέρο όπου θα επισκεφθεί τα κέντρα καταγραφής.
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με το Χαμόγελο του Παιδιού και την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία για την καταλληλότερη διαχείριση του θέματος των παιδιών των προσφύγων.

 

 

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments