Την παραίτηση του υπουργού Υγείας και την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ζητά η ΚΕΔΕ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Την παραίτηση του υπουργού Υγείας και την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ζητά η ΚΕΔΕ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας που αφορά τη χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας από τους Προϋπολογισμούς των Δήμων και την παραίτηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού ζητά η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Ιατρικού Συλλόγους Αθηνών

Στην εισηγητική του ομιλία ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης καταδίκασε την πρακτική της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάθεση της τροπολογίας χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και επίσημη ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπογράμμισε πως η επίμαχη τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί.

«Αν ψηφιστεί η τροπολογία το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στη λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων, αλλά και των υπόλοιπων δημόσιων δομών υγείας θα είναι εκρηκτικό» ανέφερε μεταξύ άλλων και ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, επισημαίνοντας ότι φέρει μεγάλες ευθύνες για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της υγείας με κυρίαρχο την έλλειψη κρεβατιών στις εντατικές μονάδες στα νοσοκομεία της χώρας.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και τα άλλα μέλη των ΔΣ της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Ι.Σ.Α , που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, επισήμαναν πως η κυβέρνηση, με την κατάθεση της τροπολογίας, επιχειρεί να απεμπολήσει τις ευθύνες της και να τις μετακυλήσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments