Νέος αρχηγός τοποθετήθηκε στο Λιμενικό Σώμα ο έως τώρα υποναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, μέχρι πρότινος κλαδάρχης σε θέματα προσωπικού και διοικητικής μέριμνας.
Την ώρα που η χώρα δέχεται αφόρητες πιέσεις από την Ευρώπη για το μεταναστευτικό ζήτημα, η αλλαγή στην ηγεσία του λιμενικού προκάλεσε ποικίλα σχόλια καθώς για την τοποθέτηση του κ. Ράπτη, ο οποίος αντικατέστησε τον αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο χρειάστηκε να αποστρατευτούν πέντε ανώτατοι αξιωματικοί.
«Στην Αστυνομία όπως και στην Πυροσβεστική έγινε αρχηγός ο έως τώρα υπαρχηγός. Μόνο στο Λιμενικό έγινε ο κλαδάρχης» λένε κύκλοι του Λιμενικού.
Την τοποθέτηση του μέχρι μέχρι πρότινος κλαδάρχη σε θέματα προσωπικού και διοικητικής μέριμνας, υποναύαρχου Σταμάτη Ράπτη στη θέση του αντιναυάρχου Αθανασίου Αθανασόπουλου σχολίασαν με τους δήλωση δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Τα κομματικά κριτήρια στις κρίσεις του Λιμενικού Σώματος είναι τόσο προφανή, που δεν αξίζουν σχολιασμό. Η εξοργιστική απορία όμως, αφορά τη χρονική συγκυρία των κομματικών εκκαθαρίσεων. Με το προσφυγικό να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και την κυβέρνηση να αναγνωρίζει την ανικανότητά της, αποδεχόμενη ακόμα και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, έχει η Ελλάδα την πολυτέλεια να χάνει μαζικά ανώτατους αξιωματικούς με επιχειρησιακή εμπειρία και επάρκεια;»
Ο νέος αρχηγός στα μέσα της 10ετίας του 2000, όταν επέστρεψε από το Τόκυο όπου ήταν προξενικός Λιμενάρχης, παραιτήθηκε από το Σώμα για να επιστρέψει σχεδόν δύο χρόνια αργότερα και να τοποθετηθεί Κεντρικός Λιμενάρχης στην Ηγουμενίτσα επί κυβέρνησης Ν.Δ.