Ενδιαφέρει τις αγροτικές μας εξαγωγές: Η Μέρκελ έκανε το πρώτο βήμα για να αρθούν οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Ενδιαφέρει τις αγροτικές μας εξαγωγές: Η Μέρκελ έκανε το πρώτο βήμα για να αρθούν οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Το πρώτο βήμα για την άρση των κυρώσεων της ΕΕ στην Ρωσία που ως αντίποινα είχε το Embargo της Ρωσίας σε μια σειρά ευρωπαϊκών προϊόντων, μεταξύ αυτών και στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, έγινε χθες από την Αγγέλα Μέρκελ.

Στελέχη της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), δήλωσαν ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα προτιμούσε να αρθούν οι κυρώσεις που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία σύντομα, αλλά δεν βλέπει ακόμη τη βάση για να αναληφθεί μια τέτοια πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, η Μέρκελ σημείωσε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός της ότι θα προτιμούσε να «αρθούν σήμερα μάλλον, παρά αύριο» οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα από την ΕΕ λόγω του ρόλου που της προσάπτεται στην ουκρανική κρίση και την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας.

Όμως, πρόσθεσε — σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματός της — μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να βασίζεται σε γεγονότα επί του πεδίου και αυτό σημαίνει πως δεν συντρέχουν ακόμη οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε τον Δεκέμβριο να παρατείνει τις κυρώσεις που επιβάλλει στη Ρωσία για έξι μήνες, επεκτείνοντας τα μέτρα στους τομείς της ενέργειας, της τραπεζικής και της άμυνας ως τα τέλη του Ιουλίου του 2016.

Η ΕΕ έχει συνδέσει το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων με την εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών για τις οποίες διαμεσολάβησαν το Παρίσι και το Βερολίνο, πολλά σημεία των οποίων παραμένουν ακόμη κενό γράμμα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments