Ρέντσι: «Το κύριο θέμα είναι, εάν η ΕΕ θα γίνει και πάλι μια κοινότητα, ή θα είναι μόνον ένα συμβόλαιο»

Ρέντσι: «Το κύριο θέμα είναι, εάν η ΕΕ θα γίνει και πάλι μια κοινότητα, ή θα είναι μόνον ένα συμβόλαιο»

Σημαντική παρέμβαση για το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, επικρίνοντας για άλλη μια φορά την σημερινή εικόνα που παρουσιάζουν οι χώρες μέλη της Ενωσης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ιταλική Γερουσία, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της Ένωσης, ο κ. Ρέντσι δήλωσε: «Το κύριο θέμα είναι, εάν η ΕΕ θα γίνει και πάλι τα επόμενα χρόνια μια κοινότητα, ή θα είναι μόνον ένα συμβόλαιο».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν γεννήθηκε για να ανακόψει τον κόσμο που βρίσκεται εκτός συνόρων της, αλλά ως τόπος που γεννά ενθουσιασμό και είναι σε θέση να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τον υπόλοιπο, τον αξιολογότερο κόσμο. Αν αυτό δεν συμβαίνει, σημαίνει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και εμείς οι Ιταλοί έχουμε το χρέος να το θέσουμε υπόψη».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Ρέντσι δήλωσε:
«Υπάρχει μια αρχή σεβασμού των κανόνων: όποιος δεν έχει δικαίωμα στην υποδοχή πρέπει να σταλεί πίσω στο σπίτι του, το λέμε από την πρώτη ημέρα. Αλλά αν τους επαναπατρισμούς τους κάνει η Ένωση, αυτό είναι ένα συγκεκριμένο έργο, αν τους αναλάβουν οι χώρες μέλη είναι άλλο φιλμ. Στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών η Ιταλία είναι εκείνη η οποία προχώρησε στους περισσότερους επαναπατρισμούς, κι όμως, υπάρχει η γενικευμένη αντίληψη ότι δεν είναι αρκετοί».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments