Σύνοδος Κορυφής: θερμή συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ

Σύνοδος Κορυφής: θερμή συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ

Θετικές αντιδράσεις από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και από την Γερμανίδα καγκελάριο αναμένεται να έχει στην Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά επισήμως αύριο στις Βρυξέλλες.

Η “καλή μέρα” για την ελληνική αποστολή φάνηκε από την σημερινή συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Ο κορυφαίος παράγοντας της ΕΕ εξήρε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού ως προς την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου κύματος προσφυγικής ροής που έχει υπάρξει τις τελευταίες δεκαετίες, στην έναρξη της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Κάνετε καλή δουλειά με την προσφυγική κρίση, συνεχίστε» είπε στον έλληνα Πρωθυπουργό ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα στο κτήριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, όπου συναντώνται αυτή την ώρα εν όψει της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.

Ο κ. Γιουνκέρ μαζί με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, θεωρούνται οι πιο σημαντικοί σύμμαχοι της Ελλάδας στις προσπάθειές της στο προσφυγικό, καθώς και οι δύο τάχθηκαν εκ νέου σήμερα κατά του κλεισίματος των συνόρων.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments