Καφετέριες, σουβλατζίδικα, εταιρείες συμβούλων. Ανοίγουν εύκολα, κλείνουν εύκολα.

Καφετέριες, σουβλατζίδικα, εταιρείες συμβούλων. Ανοίγουν εύκολα, κλείνουν εύκολα.

Όσοι δεν φεύγουν στο εξωτερικό καταφεύγουν σε ατομικές και κυρίως συνεργατικές επιχειρήσεις γύρω από το φαγητό ή πουλώντας συμβουλές σε άλλες εταιρείες.
Η κατηγορία της εστίασης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσων θέλουν να ξεκινήσουν μία επιχείρηση στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

Οι πέντε στις δέκα πιο συνήθεις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2015 ανήκουν στην κατηγορία της εστίασης ενώ συνολικά από τη λίστα των 50 επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον (από 86 ενάρξεις και πάνω), μέσα στη χρονιά που πέρασε, η εστίαση αφορά τη μία στις πέντε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το Γενικού Εμπορικού Μητρώου οι συστάσεις εταιρειών όλων των νομικών μορφών για τη χρονιά που πέρασε ήταν 29.993 και οι διαγραφές, επίσης όλων των νομικών μορφών ήταν 26.347. Από αυτές όμως φαίνεται ότι οι δέκα πιο δημοφιλείς κατηγορίες ήταν οι εξής: υπηρεσίες που παρέχονται από καφετέρια, υπηρεσίες που παρέχονται από καφέ μπαρ, τα φαρμακεία είναι στην τρίτη θέση ενώ ακολουθούν τα αναψυκτήρια, τα εστιατόρια, το λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού, τα σνακ μπαρ (με παροχή σερβιρίσματος), η αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων, οι δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης και οι υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα μάρκετινγκ.

Αντίστοιχα στη λίστα με τις πιο συχνές διαγραφές εταιρειών συναντάμε και πάλι στην πρώτη από τις δέκα πρώτες θέσεις τις καφετέριες και στη δεύτερη τα σνακ μπαρ αλλά στην τρίτη θέση είναι τα σουβλατζίδικα – ψητοπωλεία με δυνατότητα σερβιρίσματος, ακολουθούν τα παντοπωλεία, τα καφενεία (χωρίς μηχανικά παιχνίδια). Στην έκτη και έβδομη θέση είναι το λιανεμπόριο ρούχων και παπουτσιών ακολουθεί το λιανεμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού, τα εστιατόρια και τα προϊόντα καπνού.

Στην αντίστοιχη λίστα των δέκα πιο «δημοφιλών» δραστηριοτήτων για το 2014 στις πρώτες θέσεις των ενάρξεων επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν υπάρχουν αλλαγές στις τρεις τελευταίες όμως συναντάμε άλλο περιβάλλον. Στην έβδομη θέση είναι οι υπηρεσίες δημιουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, ακολουθούν οι υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα μάρκετινγκ και το χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακού εξοπλισμού υπολογιστών και λογισμικού.

Τέλος και στη λίστα με τις διαγραφές του 2014 δεν αλλάζει κάτι ως προς τις κατηγορίες πλην μίας. Αντί για το λιανεμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού συναντάμε την εκμετάλλευση περίπτερου.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομίας σχολίασαν σχετικά με τη διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχειών ότι αν και ενημερώνουν οι επιχειρήσεις τις υπηρεσίες ΓΕΜΗ των επιμελητηρίων – όπως έχουν υποχρέωση – ωστόσο κάποιες φορές οι τροποποιήσεις αυτές αργούν να εμφανιστούν στους σχετικούς καταλόγους λόγω καθυστερήσεων στη διοικητική εργασία. Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει τη γενική εικόνα ότι η εστίαση είναι ο πιο δημοφιλής κλάδος έναρξης επιχειρήσεων.

Πηγή: nonpapernews.gr

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments