Κυβερνητικό αλαλούμ για τον Σφακιανάκη, ο οποίος τελικά «τρώγεται» για να σωθεί ο Τόσκας

Κυβερνητικό αλαλούμ για τον Σφακιανάκη, ο οποίος τελικά «τρώγεται» για να σωθεί ο Τόσκας

Η Κυβέρνηση για να μη φανεί ότι σύρθηκε σε μια λύση που της επέβαλαν οι αντιδράσεις των κομμάτων και της κοινωνίας, εφηύρε μια απίστευτη λύση, μια λύση αλαλούμ, για την περίπτωση του Μανώλη Σφακιανάκη.

Μετά από έντονο και οργιώδες παρασκήνιο μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, η λύση που προκρίθηκε προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, και για να μην αναγκασθεί ο κ. Τσίπρας να προχωρήσει σε πρόωρο ανασχηματισμό, η κυβέρνηση αποφάσισε να… αντικαταστήσει τον κ. Σφακιανάκη δια της… αναβαθμίσεως.

Επιμένει στην μετακίνηση του Σφακιανάκη σε άλλη θέση και τον τοποθετούν βοηθό επιτελάρχη, στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Ταυτόχρονα όμως του επιτρέπουν να διατηρεί την… εποπτεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία προΐστατο μέχρι χθες, ωστόσο διαμηνύουν ότι θα τοποθετηθεί άλλος επικεφαλής της υπηρεσίας.
Η εμμονή της κυβέρνησης να τοποθετήσει έμπιστο πολιτικά πρόσωπο ως προϊστάμενο της υπηρεσίας έχει, προφανώς άμεση σχέση με την προσπάθεια που κάνει για να ελέγξει το διαδίκτυο.

Η απόφαση της …ανάκλησης

Υπενθυμίζεται πως ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων για την καρατόμηση του υποστρατήγου από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Γύρω στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε σήμα ότι η μεταθεση του Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακαλείται. «Επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α» αναφέρεται στο τέλος της ανακοίνωσης.

Η επίσημη ανακοίνωση

Επιχειρώντας να αμβλύνουν την αναδίπλωση, κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν πως η ανακοίνωση ότι παγώνει η μετάθεσή του ήταν τυπική: «Από την στιγμή που ο κ. Σφακιανάκης προσέφυγε στο υπηρεσιακό συμβούλιο εναντίον της απόφασης να μετατεθεί στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης αναστέλλεται προσωρινά η απόφαση μετάθεσής του» έλεγαν κυβερνητικές πηγές.

Οργιώδες παρασκήνιο

Ακολούθησε ένα οργιώδες και πολύωρο παρασκήνιο με συνεργάτες του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες να είναι σε ανοικτή γραμμή με την Κατεχάκη και τον Νίκο Τόσκα.
Ολος ο χειρισμός της υπόθεσης με τον επιτυχημένο ως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, προκάλεσαν τριγμούς στην κυβέρνηση. Ακόμη και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν αντιρρήσεις, οι οποίες επιτάθηκαν μετά τις δηλώσεις του υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στη Βουλή με τις οποίες επέκρινε ονομαστικά τον υποστράτηγο Σφακιανάκη αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν ήταν ικανός, αλλά ότι η επιτυχία του οφείλονταν στις δημόσιες σχέσεις που είχε αναπτύξει.

«Η αντίληψη της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες των στελεχών της ΕΛΑΣ και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητές που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα ΜΜΕ» δήλωσε ο Ν. Τόσκας, ενώ το θέμα έφτασε και στη Βουλή με ερωτήσεις που κατέθεσαν τρία κόμματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προϊστάμενος υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής, ερωτηθείς από τον ΒΗΜΑfm για τις δηλώσεις Τόσκα, «άδειασε» κομψά τον Ν. Τόσκα. «Δεν νομίζω ότι είπε κανείς ότι είναι ανίκανος. Ο κ. Σφακιανάκης έχει κάνει ένα έργο με επιμονή και προσπάθεια, κανείς δεν μπορεί να του το αμφισβητήσει αυτό». Υποστήριξε δε ότι ο ίδιος δεν θα δεχόταν ποτέ να γίνει μια διαδικασία που θα τον υποβάθμιζε και θα τον υποτιμούσε καθώς τον θεωρεί ικανό, τον εκτιμά και έχει κάνει καλή δουλειά. Ωστόσο υποστήριξε πως με τις κρίσεις δεν υποβαθμίζεται καθώς «ο Σφακιανάκης, του χρόνου πρέπει να γίνει στρατηγός, πρέπει να έχει μια εξέλιξη, στην Αστυνομία έχει μια λογική αυτό».

Το πρόβλημα ωστόσο με τον κ. Τόσκα, όσο και αν θέλει να το κρύψει η κυβέρνηση, παραμένει. Και τούτο γιατί ο κ. Τόσκας θα έχει αναβαθμίσει κάποιον που από του βήματος της βουλής αμφισβήτησε την ικανότητά του και τον κατηγόρησε ότι ενδιαφέρεται για δημόσιες σχέσεις αντί για την πρόοδο της υπηρεσίας.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments