Νέα Κοινοβουλευτικά ήθη: Αντί να απαντήσει σε Ερωτήσεις Βουλευτών προτίμησε να πιεί τον καφέ του ο κ. Πολάκης

Νέα Κοινοβουλευτικά ήθη: Αντί να απαντήσει σε Ερωτήσεις Βουλευτών προτίμησε να πιεί τον καφέ του ο κ. Πολάκης

Την ώρα που οι νεκροί από τη γρίπη έχουν ξεπεράσει τους 100, η κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί αλλά μέσω του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη προκαλεί και την οργή της αντιπολίτευσης.

Αιτία, σύμφωνα με την καταγγελία του Βουλευτή του Ποταμιού κ. Κώστα Μπαργιώτα, το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης προτίμησε να πιει φραπέ στο καφενείο του Κοινοβουλίου, αντί να εμφανιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής και να απαντήσει στις προγραμματισμένες ερωτήσεις που του έχουν υποβάλει βουλευτές…

«Ο Πολάκης ανέβαλε συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης και έπινε καφέ στο καφενείο της Βουλής αντί να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών… Συστηματικά περιφρονεί την κοινοβουλευτική διαδικασία» κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του Ποταμιού, και υπεύθυνος Υγείας του κόμματος Κώστας Μπαργιώτας.

Η στάση του υπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση και άλλων βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ ο προεδρεύων της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός είχε ενημερώσει ότι ο κ. Πολάκης έχει «φόρτο εργασίας».

Για εμπαιγμό του κοινοβουλίου έκανε λόγο από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η δήλωση Μπαργιώτα:

“Οι ΜΕΘ, οι μεταμοσχεύσεις και ο …. φραπές του κ. Πολάκη!!!!”

Φαίνεται πως για κάποιους ένας φραπές στο κυλικείο της Βουλής είναι σημαντικότερος από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Για πολλοστή φορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ακύρωσε την συζήτηση επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης που αφορούσε την τραγική κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Επιδεικνύοντας πλήρη περιφρόνηση στο κοινοβούλιο ο κ. Πολάκης άραξε κυριολεκτικά με τις ώρες στο καφενείο της Βουλής, απολαμβάνοντας τον φραπέ του, την ώρα που θα έπρεπε να παρευρίσκεται στην αίθουσα της Oλομέλειας.

Στο μεταξύ, τα θύματα της γρίπης ξεπέρασαν τα εκατό, δεκάδες ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά ο “πολύς” κ. Πολάκης δε νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει ούτε τη Βουλή ούτε την κοινωνία. Δεν δείχνει καν να αντιλαμβάνεται το θεσμικό του ρόλο ούτε και τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει η ανεπάρκεια του.

Κωνσταντίνος Μπαργιώτας
Βουλευτής Λάρισας
Υπεύθυνος του τομέα Υγείας

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments