Σάλλας: Δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο η πτώση των τραπεζικών μετοχών

Σάλλας: Δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο η πτώση των τραπεζικών μετοχών

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας αναφερόμενος στην πτώση των τραπεζικών μετοχών, τόνισε πως πρέπει να ληφθεί υπόψη το περιβάλλον της αγοράς

«Δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο», επισημαίνει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ερωτηθείς πού οφείλεται η πτώση των μετοχών ελληνικών τραπεζών μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους. «Πρέπει να ληφθεί υπόψη το περιβάλλον όλης της αγοράς. Οι αγορές αυτή τη στιγμή παρακολουθούν ακόμα πιο επιφυλακτικά τη νομισματική πολιτική. Οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες όπως ο Dow Jones και ο Dax έχουν σημειώσει σαφώς απώλειες από την αρχή του έτους, κάτι που επηρέασε όλες τις τράπεζες- δεν πρόκειται αποκλειστικά για ελληνικό φαινόμενο. Δικό μας έργο είναι η συνεπής εκτέλεση των εργασιών μας, η βελτίωση των αδύνατων σημείων μας και η εφαρμογή μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής» επισημαίνει ο κ. Σάλλας.

Ερωτηθείς ειδικότερα σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή η μεσοπρόθεσμη στρατηγική ο κ. Σάλλας αναφέρει συγκεκριμένα: «Στη συνεχή περαιτέρω μείωση των εξόδων μας, στην άγρυπνη παρακολούθηση των πηγών κερδών μας και στην εστίαση στην ελληνική αγορά, ώστε να εξασφαλίσουμε τη δύναμή μας εδώ. Ωστόσο, επιθυμούμε να απευθυνθούμε, δυνατοί πλέον, και σε ξένες επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα» και επισημαίνει ότι «σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο στην αναδιάρθρωση των επισφαλών δανείων μας». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί χρειάζονται και άλλες ενέσεις κεφαλαίου, ο κ. Σάλλας επισήμανε ότι η Τράπεζα Πειραιώς με ένα ποσοστό βασικού κεφαλαίου της τάξεως του 19,6% βρίσκεται προς το παρόν σε καλή θέση.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα των επισφαλών δανείων, σημείωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ιδρύσει ήδη από το 2013 μια δική της μονάδα διακανονισμού για επισφαλή δάνεια, η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο έργο της.
Ερωτηθείς για το ποιες προσδοκίες έχει από τη Γερμανία, ο κ. Σάλλας επισήμανε ότι η Γερμανία έχει κάνει πάρα πολλά για την Ελλάδα στο πλαίσιο της κρίσης. «Χρηματοδοτεί το μεγαλύτερο μέρος των προγραμμάτων βοήθειας. Εδώ και πολύ καιρό συνεργαζόμαστε στενά με πολλές γερμανικές επιχειρήσεις, όπως οι Fraport, Lidl, Hochtief, Tui και Beiersdorf, για να αναφέρω μερικές μόνο από αυτές. Αν μου επιτρέπεται να εκφράσω μια επιθυμία, αυτή θα ήταν η εξής: Επενδύστε στην Ελλάδα! Παρ’ όλους τους επικριτές: Στην Ελλάδα προσφέρονται καλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments