Αρνούνται την πρόσκληση Τσίπρα οι αγρότες της Κρήτης – Όρους θέτει το μπλόκο της Νίκαιας

Αρνούνται την πρόσκληση Τσίπρα οι αγρότες της Κρήτης – Όρους θέτει το μπλόκο της Νίκαιας

Θα μας τρελάνουν στο τέλος οι αγρότες. Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όρισε το πολυαναμενόμενο ραντεβού, την ίδια ώρα μια μερίδα αγροτών, οι λεγόμενοι, σκληροπυρηνικοί, αρνούνται το διάλογο και προτιμούν να κλείνουν επ’ αόριστον τους δρόμους.

Οι Κρητικοί παραγωγοί φαίνεται πως μετά την “θερμή” υποδοχή που τους επιφύλασσε η αστυνομία στην Αθήνα, πείσμωσαν και αρνούνται την πρόσκληση της Κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα, οι συνάδελφοί τους από τη Νίκαια και ο επικεφαλής του μπλόκου Βαγγέλης Μπούτας θέτουν τους δικούς τους όρους για τη συνάντηση.

Οι αγρότες της Κρήτης, υπό την καθοδήγηση του Πρίαμου Ιερωνυμάκη υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό θεωρώντας πως γίνεται για προσχηματικούς λόγους και δεν εξυπηρετεί την επίλυση των αγροτικών προβλημάτων.

Τη σχετική απόφαση πήρε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Πέμπτης το Παγκρήτιο συντονιστικό όργανο αγώνα των αγροτών, που συνεδρίασε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου.

«Δεν πάμε στη συνάντηση γιατί τη θεωρούμε μια στημένη υπόθεση η οποία, την έχουν χωρίς ατζέντα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος των αμπελουργών και μέλος του.
«Την χαρακτηρίζουμε στημένη γιατί ειδοποιούσαν οποίους αυτοί ήθελαν και έβαζαν ονόματα χωρίς την έγκριση τους προσπαθώντας να ξεγελάσουν τον κόσμο» ανέφερε ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, μέλος του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου.

Οι όροι του μπλόκου της Νίκαιας
Συζήτηση πάνω στο πλαίσιο των πέντε συγκεκριμένων αιτημάτων που έχουν διατυπώσει 68 μπλόκα από όλη τη χώρα, ζητούν ως «προαπαιτούμενο» οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας προκειμένου να συμμετάσχουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό.
«Εφόσον δεν συζητηθούν αυτά τα πέντε αιτήματα δεν θα συμμετέχουμε στον διάλογο. Δεν θα γίνουμε ακροατές μίας «διάλεξης» για το πώς θα εφαρμοστεί η πολιτική της Κυβέρνησης που εξοντώνει την μικρομεσαία αγροτιά», δήλωσε ο κ. Μπούτας.

Μάλιστα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, μετά από πρόταση του μπλόκου της Νίκαιας, συγκαλεί πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, όπου καλούνται να πάρουν μέρος όλα τα μπλόκα που συμφωνούν με το πλαίσιο των αιτημάτων.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments