Τσίπρας: Εκλογές σε τριάμισι χρόνια- Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα με Μητσοτάκη για τη διαφθορά- Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά

Τσίπρας: Εκλογές σε τριάμισι χρόνια- Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα με Μητσοτάκη για τη διαφθορά- Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά

Σε μια σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Πρωθυπουργού και Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίχθηκε η συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα στη Βουλή, με τον Αλέξη Τσίπρα να σηκώνει τη σημαία κατά της διαφθοράς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφεύγει συστηματικά να υπερασπισθεί την πολιτική του Αντώνη σαμαρά στο ζήτημα αυτό.

Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε μεν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στο θέμα του προσφυγικού κρατά στάση εθνικής συνεννόησης, ωστόσο ανέβασε τους τόνους, απαντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου της ΝΔ για το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς.

«Όταν μιλάτε για ηθικό πλεονέκτημα να είστε πιο προσεκτικός. Εμείς τις λίστες των φοροφυγάδων τις πήγαμε στη δικαιοσύνη, δεν τις κρατήσαμε στα συρτάρια μας, ούτε δίναμε εντολές σε υπαλλήλους του ΥΠΕΞ να μην τις πάρουν. Και πρέπει να απολογηθείτε γι’ αυτό» είπε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα έγγραφα που δημοσιοποίησε ο υπουργό Εξωτερικών σύμφωνα με τα οποία το 2012 η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να πάρει την λίστα Μπόργιανς.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε επιπλέον, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ότι «η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά στην οποία ήσασταν πρωτοκλασάτος υπουργός προστάτευσε φοροφυγάδες» και πρόσθεσε: «Όσο τους προστατεύσατε τους φοροφυγάδες, τους προστατεύσατε. Τέλος πια η προστασία».

Στη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι αυτή η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της απέναντι στη στήριξη των κοινωνικών αδυνάτων και στο χτύπημα της διαπλοκής και της διαφθοράς «Εμείς ανοίξαμε το θέμα των θαλασσοδανείων και της Siemens και θα το πάμε μέχρι τέλους κύριε Μητσοτάκη. Τίποτε δεν θα ξεχαστεί σ’ αυτό τον τόπο» κατέληξε.

Μητσοτάκης: Το φάντασμα Βαρουφάκη είναι εδώ
Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν απάντησε στις εγκλήσεις Τσίπρα περί διαφθοράς. Προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι απέφυγε να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά στις κατηγορίες Τσίπρα. Αντιθέτως, ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να αναφερθεί στο προσφυγικό και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
«Μου έκανε εντύπωση στάση σας στο προσφυγικό. Αντί να εκτιμήσετε την στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πήγε στην Ευρώπη και έβαλε πλάτη, μιλήσατε για αλλαγή πολιτικής» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Σημείωσε δε σκωπτικά «δεν με λένε Πάνο Καμμένο, αυτά για τα hotspots δεν τα είπα εγώ» και υπενθύμισε την διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές για το ρόλο του ΝΑΤΟ. «Πρόκειται για την μνημειωδέστερη πολιτική κυβίστηση σ’ αυτή την αίθουσα. Αν βρισκόταν εδώ ο Ανδρέας Παπανδρέου θα σας έλεγε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» είπε χειροκροτούμενος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αναφέρθηκε επίσης στην δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες που «λιάζονταν» και στην νοοτροπία της κυβέρνησης να περνούν από την Ελλάδα οι μετανάστες.
Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε επίσης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Για τις… περήφανες διαπραγματεύσεις γιατί επανέρχεστε; Το φάντασμα Βαρουφάκη εξακολουθεί να πλανάται. Σας ακούει και μιλάει ο κ. Βαρουφάκης. Θα την μάθουμε την αλήθεια κάποτε. Θα μάθουμε τότε τι ξέρατε για το παράλληλο πρόγραμμα, για το νομισματοκοπείο» είπε στον Πρωθυπουργό.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι η ΝΔ δεν ψηφίζει «ούτε εύκολα ούτε δύσκολα, ψηφίζουμε σωστά και λάθος» και σημείωσε ότι «το ασφαλιστικό που φέρνετε είναι λάθος».
Αναρωτήθηκε επίσης γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να αναφέρεται μόνο στις τελευταίες εκλογές. «Ρωτήστε έναν άνθρωπο στο δρόμο» τον παρότρυνε για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απαξιωθεί από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Ιανουαρίου. «Δεν σας πιστεύουν οι πολίτες. Θα σας καταδιώκουν τα ψέματα που είπατε το Σεπτέμβριο» είπε με έμφαση και επικαλέστηκε τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων. «Δεν μιλώ για πρόθεση ψήφου γιατί σας στεναχωρεί. Δείτε τα ποιοτικά στοιχεία: Πόσοι θεωρούν ότι είναι καλύτερα τα πράγματα ένα χρόνο μετά;» ρώτησε ρητορικά τον Πρωθυπουργό.

Τσίπρας: Εκλογές σε 3,5 χρόνια
Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε: «Στο εθνικό θέμα του προσφυγικού πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Καταλαβαίνω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν νέο αρχηγό κόμματος που συνομιλεί με ξένους ηγέτες να συνδυάσει το κοστούμι του Ευρωπαίου ηγέτη και του αρχηγού ενός κόμματος που έχει πολλά καπετανάτα» είπε και επικαλέστηκε «διαφορετικές απόψεις» στελεχών της ΝΔ όπως των κ.κ. Βορίδη και Δένδια.
«Αναγνωρίζω ότι τώρα, στο θέμα αυτό, κρατάτε στάση εθνικής συνεννόησης» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Τσίπρας. Ωστόσο επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη για την κριτική που άσκησε στις δηλώσεις για μετανάστες που λιάζονται. «Η κυρία Χριστοδουλοπούλου ήταν αυτή που έφερε 1 εκατ. Πρόσφυγες; Σοβαρευτείτε» είπε με έμφαση.
Τέλος, απάντησε στα περί εκλογών. «Εμείς, μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια στον ελληνικό λαό γιατί κάναμε εκλογές. Τις οποίες χάσατε. Λέτε γιατί αναφερόμαστε στις τελευταίες εκλογές. Σε ποιες θέλετε να αναφερθούμε; Στις προηγούμενες; Στο δημοψήφισμα; Στις ευρωπαϊκές εκλογές;Χάσατε 4 φορές και μυαλό δεν βάλατε. Ο ελληνικός λαός σας είπε «φτάνει πια, καθίστε και λίγο στην άκρη, κυβερνήσατε 40 χρόνια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Τέλος σε ό,τι αφορά στις εκλογές ο κ. Τσίπρας ήταν κατηγορηματικός δηλώνοντας .ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε 3,5 χρόνια.
.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments