Στο κενό πέφτει η καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Μπόργιανς- Δεν είχα λίστα φοροφυγάδων το 2012, δηλώνει ο ίδιος – Με μηνύσεις απειλεί ο Κ. Μπούρας

Στο κενό πέφτει η καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Μπόργιανς- Δεν είχα λίστα φοροφυγάδων το 2012, δηλώνει ο ίδιος – Με μηνύσεις απειλεί ο Κ. Μπούρας

«Κούφια» αποδεικνύεται η υπόθεση των καταγγελιών Κοτζιά περί δήθεν άρνησης του κ. Σαμαρά να παραλάβει το 2012 τη λίστα Μποργιανς, γιατί σύμφωνα με δήλωση του ιδίου του Υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Μπόργιανς, δεν υπήρχε λίστα το 2012, ενώ, όπως όλα δείχνουν η υπόθεση «στήθηκε» για να αποστρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Το ίδιο αναφέρει σε δήλωσή του ο καταγγελλόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Μπούρας, ο οποίος κάνει λόγο για επικίνδυνη αθλιότητα της κυβέρνησης, δηλώνει δε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Το 2012 ο Μπόργιανς προσέφερε κατά δήλωσή του στον ΣΚΑΙ (27 Ιανουαρίου 2016, στην εκπομπή ΙΣΤΟΡΙΕΣ), τεχνική βοήθεια για το πώς κατάφερε να πατάξει την φοροδιαφυγή στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Η Ελλάδα τότε διαπραγματευόταν με την κεντρική κυβέρνηση της Γερμανίας για παροχή τεχνικής βοήθειας και για το λόγο αυτό απορρίφθηκε η επί μέρους προσφορά της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, καθώς και λόγω της διπλωματικής πρακτικής οι όποιες συμφωνίες να συνάπτονται με τις κεντρικές κυβερνήσεις και όχι με τα κρατίδια.

Ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ παραδέχθηκε ότι η λίστα φοροφυγάδων που απασχολεί τη δημοσιότητα, περιήλθε στα χέρια του την άνοιξη του 2015 που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η άρνηση του κ. Σαμαρά έχει να κάνει ότι η συνεννόηση με τη Γερμανία γινόταν σε Ομοσπονδιακό επίπεδο και όχι με το κάθε κρατίδιο, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, στο MEGA και υπενθύμισε ότι εκείνη την εποχή και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κατηγορούσαν την τότε κυβέρνηση ότι παραδίδει τις φορολογικές υπηρεσίες στους Γερμανούς.

Ο κ. Τσιάρας ο οποίος ήταν τότε υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον κ. Μπόργιανς το 2013 και του πρότεινε να παράσχει τεχνική βοήθεια. Ποτέ δεν έγινε κουβέντα για κάποια λίστα. Δεν υπήρχε λίστα, αλλά προσφορά τεχνικής βοήθειας.

Σε ό,τι αφορά το έγγραφο του προξένου μας προς τον τότε υφυπουργό οικονομικών κ. Μαυραγάνη που αναφέρεται «στο γνωστό θέμα», ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι προφανές ότι ο Έλληνας πρόξενος εννοούσε την παροχή τεχνικής βοήθειας.
Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο Κώστας Μπούρας διευθυντής, τότε, του Πολιτικού Γραφείου του κ. Σαμαρά αναφέρει:

«Με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός μου, σε δήθεν αποκαλύψεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την λίστα Μπόργιανς δηλώνω:
Η αγωνιώδης απόπειρα της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από τα εκρηκτικά πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα που η ίδια δημιούργησε, δεν θα πετύχει. Όσο χαμηλά κι αν πέσει, όση λάσπη κι αν χρησιμοποιήσει, όσο κι αν δουλέψει ο καλοστημένος μηχανισμός προπαγάνδας, το Προσφυγικό, το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό θα μείνουν και θα αξιολογούν αμείλικτα τον πρωθυπουργό και όσα ο ίδιος υποσχέθηκε στο λαό για να πάρει την εξουσία. Ποσά ψέματα άραγε θα πει για να διατηρηθεί σε αυτή, και πόσοι λεκέδες ατιμίας θα αφήσουν ακόμα το στίγμα τους σε αυτή την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα;

Δηλώνω λοιπόν:
Πρώτον, ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό (ΣΚΑΙ, στην εκπομπή Ιστορίες, στις 27 Ιανουαρίου 2016) δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι παρέλαβε τα στοιχεία για λίστα Ελλήνων καταθετών την ‘Ανοιξη του 2015 (επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και την παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) τον Νοέμβριο του 2015.

Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Καραγιαννίδη, επιχείρησε να εμπλέξει την προηγούμενη κυβέρνηση με συνεχείς υπαινιγμούς και ερωτήσεις μπερδεύοντας εσκεμμένα την πρόταση του κρατιδίου Ρηνανίας – Βεστφαλίας για παροχή τεχνικής βοήθειας στη χώρα με την δήθεν ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων το 2012, που όμως ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς δήλωσε ότι περιήλθε στα χέρια του την ‘Ανοιξη του 2015, επί κυβερνήσεως κ. Τσίπρα. Η πρώτη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε στον κ. Στουρνάρα.

Υπήρξε άμεση και έντονη απάντηση στην προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ – διάψευση. Η δεύτερη επίθεση, έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, με γραπτή ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε ανοιχτή – δημόσια επιστολή του τέως υφυπ. Εξωτερικών, κ. Κούρκουλα, με την οποία κατακεραύνωσε και αποκάλυψε τα ψέματα και την παραπληροφόρηση. Η τρίτη είναι σε μένα… Αιδώς Αργείοι!
Τρίτον, η λίστα με Έλληνες καταθέτες δεν προτάθηκε να δοθεί ποτέ σε μένα ή οποιονδήποτε καθ ύλην αρμόδιο υπουργό. Η μόνη επικοινωνία που είχα με τον κ. Πρόξενο, ήταν όταν με ενημέρωσε τηλεφωνικά για την πρόθεση του κ. Μπόργιανς περί παροχής τεχνικής βοήθειας για ζητήματα φοροδιαφυγής από το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Του απάντησα ότι καταρχήν η Ελλάδα συνάπτει συμφωνίες με κράτη, όχι κρατίδια, και του συνέστησα να απευθυνθεί στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό.

Η γελοιότητα, έχει και όρια. Όταν όμως υποκαθίσταται από την αθλιότητα, τα ψεύδη και την παραπληροφόρηση, γίνεται επικίνδυνη. Δυστυχώς, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθοδηγείται από την ραδιουργία και το ψέμα, κάτι που την οδηγεί στον εξευτελισμό…
Έναντι αυτής της αθλιότητας, τον λόγο έχουν τα ελληνικά δικαστήρια».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments