Μήνυμα Τσακαλώτου στο ΔΝΤ: Κόκκινη γραμμή όσα συμφωνήσαμε το καλοκαίρι

Μήνυμα Τσακαλώτου στο ΔΝΤ: Κόκκινη γραμμή όσα συμφωνήσαμε το καλοκαίρι

Όσα συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι με τους δανειστές θέτει ως «κόκκινη γραμμή» της Ελλάδος εν όψει της διαπραγμάτευσης με το ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με συνέντευξή του στη Real News, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους δανειστές

“Το Ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην εφημερίδα “Realnews”.
Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι “η βάση της συζήτησης δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού” και τονίζει ότι “δεν μπορεί να ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα όταν η οικονομία αλλά και τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα από τις προβλέψεις που είχαμε το καλοκαίρι. Ούτε μπορούμε να κόψουμε τις τρέχουσες συντάξεις όταν έχουν υποστεί τόσες περικοπές τα τελευταία χρόνια και συμβάλλουν τόσο στο γενικότερο οικογενειακό εισόδημα”.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει ότι η αλληλεγγύη που έχουμε δείξει ως χώρα στο προσφυγικό “πρέπει να επιβραβευτεί και όχι να προκαλεί περαίτερω προβλήματα”.

Επιτίθεται ακόμη στον αρχηγό της ΝΔ, τον οποίο κατηγορεί ότι “παλινδρομεί συνεχώς μεταξύ δεξιού λαϊκισμού και αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού και μάλιστα με φτωχή επιχειρηματολογία”.

Απαντώντας στα σενάρια περί ευρύτερων κυβερνητικών σχημάτων ο κ. Τσακαλώτος λέει: «Θεωρώ τα σενάρια άλλης πλειοψηφίας, πόσο μάλλον της εκδοχής της οικουμενικής, όνειρα της αντιπολίτευσης και παιχνίδια τακτικής, επειδή γνωρίζουν ότι στο επίπεδο των εκλογικών συσχετισμών δεν έχουν τύχη». Κατηγορεί τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ότι «παλινδρομεί μεταξύ δεξιού λαϊκισμού και αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού και μάλιστα με πολύ φθηνή επιχειρηματολογία.»

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments