Πέρυσι ήταν και η Μέρκελ υπέρ του Grexit- το απέτρεψε ο Ολάντ

Πέρυσι ήταν και η Μέρκελ  υπέρ του Grexit- το απέτρεψε ο Ολάντ

Το πώς απέτρεψε ο Φρανσουά Ολάντ την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ, όταν είχε πειστεί γι’ αυτό και η Άνγκελα Μέρκελ, αποκαλύπτει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν ήταν μόνο ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε που πρότεινε ή και επέμενε για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το Grexit φέρεται να το ήθελε και η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η Άνγκελα Μέρκελ συζητούσε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τον Ιούλιο του 2015. Οκτώ ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, στο οποίο προσέφυγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις 6 Ιουλίου η Μέρκελ παρακάθησε ε δείπνο που της παρέθεσε στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Φρανσουά Ολάντ. Εκεί, η καγκελάριος, ουσιαστικά υιοθέτησε την πρόταση Σόιμπλε, ρίχνοντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο προσωρινής εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Το συντριπτικό ποσοστό υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα, κατά τη Γερμανίδα καγκελάριο, δεν άφηνε ανοιχτό κανένα παράθυρο διαλόγου για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Γάλλος πρόεδρος αντέδρασε έντονα, λέγοντας στην καγκελάριο ότι η απόφαση για Grexit, δεν θα ήταν μόνο προσωρινή καθώς θα ήταν δύσκολο να αντιστραφεί τα επόμενα χρόνια κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη συζήτηση.

Πέντε ημέρες μετά στις Βρυξέλλες κυκλοφορούσε στα email των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ η πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Σημειώνεται, ότι και προχθές στις Βρυξέλλες ο Γάλλος Πρόεδρος πέρα από τις φιλελληνικές θέσεις που διατύπωσε, ότι η Ευρώπη χρωστάει τον πολιτισμό της στην Ελλάδα κλπ, τόνισε και κάτι πολύ ουσιαστικό. Επισήμανε ότι αν η Ελλάδα είχε βγει από το ευρώ πώς θα της ζητούσαν τώρα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη να αποτελέσει ανάχωμα για την είσοδο των προσφύγων στην Ευρώπη;

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments