Απετράπη κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο, χάρη στην αντίδραση του πιλότου

Απετράπη κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο, χάρη στην αντίδραση του πιλότου

Εναέρια απόδραση του Νίκου Μαζιώτη και άλλων τρομοκρατών με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού απετράπη σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το μεσημέρι της Κυριακής, χάρη στην αντίδραση του χειριστή του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα πληροφορίες του ΣΚΑΙ, γυναίκα που ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά της καταζητούμενης και επικηρυγμένης Πόλας Ρούπα φαίνεται να… απήγαγε ελικόπτερο με πιθανό σκοπό την απόδραση του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη, ενδεχομένως και άλλων κατηγορουμένων για τρομοκρατία, από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Μία γυναίκα με τα δικά της χαρακτηριστικά προέβη στην ενοικίαση ελικοπτέρου, με το πρόσχημα εναέριας κατόπτευσης οικοπέδων προς αγορά ή μεταφοράς σε… κοινωνική εκδήλωση (γάμο), στη Φθιώτιδα. Ο χειριστής θα έπρεπε να παραλάβει τους «ενοικιαστές» από την περιοχή της Ερμιόνης στην Αργολίδα με τελικό προορισμό συγκεκριμένη περιοχή στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ελικόπτερο επιβιβάστηκε μία γυναίκα, η οποία κατά τη διάρκεια της πτήσης, στην περιοχή της Θήβας έβγαλε πιστόλι και απείλησε τον χειριστή της προκειμένου να κατευθυνθεί το εναέριο μέσο προς την περιοχή της Αττικής.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο χειριστής αντέδρασε στις προθέσεις της γυναίκας οπλοφόρου, η οποία δεν δίστασε να πυροβολήσει δύο φορές στο εσωτερικό του ελικοπτέρου προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ακολούθησε μικρής έντασης συμπλοκή, ωστόσο ο χειριστής κατόρθωσε να προσγειώσει το ελικόπτερο, με την δράστη να αποβιβάζεται και να διαφεύγει τρέχοντας στην περιοχή. Στο εσωτερικό του ελικοπτέρου έπεσαν μία γεμιστήρα όπλου και μία περούκα που φαίνεται να φορούσε η γυναίκα.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τέθηκαν σε συναγερμό, ενώ τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν γενετικό υλικό και αποτυπώματα ταιριάζουν με αυτά της καταζητούμενης Πόλας Ρούπα.

Σημειώνεται πως αυτό το χρονικό διάστημα στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται έγκλειστοι ο Νίκος Μαζιώτης, μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, Γιώργος Πετρακάκος, Παναγιώτης Ασπιώτης, καθώς δικάζονται υποθέσεις τους όπως και αυτή της απόπειρας ανατίναξης των φυλακών, γνωστό ως σχέδιο «Γοργοπόταμος».

Θυμίζουμε ότι δύο φορές οι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριζάι, στις 4 Ιουνίου 2006 και στις 22 Φεβρουαρίου 2009 κατόρθωσαν να αποδράσουν με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2013 επιχείρησε να κάνει το ίδιο ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός από τις φυλακές Τρικάλων χωρίς να το καταφέρει, ενώ και μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, σχεδίαζαν να κάνουν το ίδιο.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments