Μητσοτάκης στο BBC: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να στηρίζεται στην αντιπολίτευση για να κυβερνά

Μητσοτάκης στο BBC: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να στηρίζεται στην αντιπολίτευση για να κυβερνά
  • Κάθετο όχι στο ασφαλιστικό

Κάθετος στην απόφασή του να μη στηρίξει η ΝΔ την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με τον τρόπο που την προωθεί η κυβέρνηση, εμφανίσθηκε στην εκπομπή HARDtalk του BBC ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, το κόμμα του θα ήταν πολύ πιο επιθετικό στην περικοπή επικουρικών συντάξεων, στις οποίες δεν πρέπει να υπάρχει κρατική συμμετοχή.

Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω περικοπές δαπανών, εκφράζοντας τη διαφωνία του για αυξήσεις απολαβών δημοσίων υπαλλήλων.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να στηρίζεται στην αντιπολίτευση για να περνά μέτρα.

Ως προς την πολιτική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του, είπε ότι θα είναι προς το πολιτικό κέντρο. Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα δυσαρεστήσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, απάντησε ότι ίσως αυτό θα γίνει, αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος συνύπαρξης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως λαϊκιστή, που έδωσε υπερβολικές υποσχέσεις στον ελληνικό λαό. Όπως σχολίασε, ο ίδιος δεν ξέρει αν ο Πρωθυπουργός το έκανε αυτό επειδή δεν καταλάβαινε τι υποσχόταν ή επειδή έλεγε συνειδητά ψέματα.

Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας πέτυχε να πείσει ότι αντιπροσώπευε κάτι νέο, αλλά για τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι παρά η νεότερη ενσάρκωση του παλιού πελατειακού συστήματος. Όπως είπε, αυτοί που τον ψήφισαν ήταν εκείνοι που δεν ήθελαν τίποτα να αλλάξει, δηλαδή οι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη βούλησή του για ένα αξιοκρατικό σύστημα και μεταξύ άλλων παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση του κόμματός του χειρίστηκε με λάθος τρόπο την υπόθεση αλλαγής της αντικατάστασης του ΓΓ Εσόδων. Σε ερώτηση για την πρόσληψη μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων επί διακυβέρνησης Καραμανλή, απάντησε ότι μία από τις αιτίες χρεοκοπίας της χώρας είναι ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν υιοθέτησαν τέτοιου είδους στάσεις.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως πρέπει να βρεθεί κοινό έδαφος και να δημιουργηθεί μία εθνική στρατηγική.

Για το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, είπε ότι θα ήταν προβληματικό όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για τη ΕΕ και πρόσθεσε ότι είναι άδικο να εγκαλείται η Ελλάδα ως βολικός αποδιοπομπαίος τράγος από τη στιγμή που η ΕΕ δεν έχει κάνει όσα της αναλογούν, ενώ τόνισε και την ανάγκη να περιορίσει η Τουρκία τις προσφυγικές ροές.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments