Καμμένος: Η Τουρκία προσπαθεί να τινάξει τη συμφωνία στον αέρα

Καμμένος: Η Τουρκία προσπαθεί να τινάξει τη συμφωνία στον αέρα

Την άμεση έλευση των πλοίων για περιπολίες στο Αιγαίο ζητά με επίσημη επιστολή στο ΝΑΤΟ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Κάμμενος, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία υπονομεύει το σχέδιο της επιχείρησης.

Έστειλα επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον καλώ να εφαρμόσει την ομόφωνη συμφωνία», είπε ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με το Reuters.

«Η Τουρκία έχει εγείρει νέες απαιτήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν τα νατοϊκά πλοία. Η Τουρκία προσπαθεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία», τονίζει και γνωστοποιεί πως θα επικοινωνήσει με την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας για το ζήτημα.

Επίσης ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κάλεσε αιφνιδίως τους δημοσιογράφους να μεταβούν στο γραφείο του προκειμένου να τους μεταφέρει τις εκτιμήσεις του για την Τουρκία. Σύμφωνα με αυτές, η Τουρκία μέχρι αύριο θα έχει υπαναχωρήσει από τις θέσεις της πιεζόμενη από τις άλλες χώρες, οι οποίες απαιτούν να εφαρμοστεί κατά γράμμα η πολιτική απόφαση που έλαβε το ΝΑΤΟ για την παρουσία της SNMG2 στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι χαρακτήρισαν bullshit την συμφωνία με το ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε όσους δημοσιογράφους πρόφτασαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του, ο Τούρκος εκπρόσωπος στην στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια τριμερούς συνάντησης Γερμανίας – Ελλάδας – Τουρκίας προκειμένου να τακτοποιηθούν οι λεπτομέρειες των προτάσεων προς την στρατιωτική επιτροπή είπε οτι όσα λέει η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας δεν πρόκειται να εφαρμοστούν και χρησιμοποίησε τον όρο “bullshit” (“μπούρδες”).

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments